Agenda Music

Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης | Ομερτά

Boem Team

Όταν η Κρήτη συναντάει το κοινωνικό τραγούδι το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό και συνάμα διακρίνεται από μια σπάνια τρυφερότητα.

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης συνθέτης και ερμηνευτής του δίσκου ''Ομερτά'' σε στίχους του Πάνου Δημητρόπουλου, μας οδηγεί σε ένα ταξίδι μέσα από τις νότες και τα λόγια, αναδεικνύοντας την ύπαρξη του ανθρώπου μέσα στην κοινωνία που ζούμε. Με έναν δίσκο γεμάτο από την αυθεντικότητα και την εκφραστικότητα της μουσικής μας παράδοσης, ο συνθέτης μας παρουσιάζει μια συλλογή τραγουδιών που αντικατοπτρίζουν τις κοινωνικές πραγματικότητες και τις συναισθηματικές εμπειρίες της.

Από τις ιστορίες των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται μεσ’ την πόλη, μέχρι τις παλιές παραδόσεις και τις παγιωμένες αξίες που διαπνέουν τον τόπο, ο δίσκος αυτός αναδεικνύει τον πλούτο και την πολυδιάστατη φύση της μικρής μας κοινωνίας.

Μέσα από τα τραγούδια, οι δημιουργοί μας προσκαλούν να εξερευνήσουμε τις ζωές και τις εμπειρίες των ανθρώπων που αποτελούν τον ιστό της κοινωνίας μας. Μελωδίες που κεντούν την καρδιά και στίχοι που διηγούνται ιστορίες ζωής, δημιουργούν έναν ήχο αληθινό και συγκινητικό, που μας καλεί να σκεφτούμε, να αισθανθούμε και να ανακαλύψουμε την ουσία της ανθρώπινης εμπειρίας.

Ας πλεύσουμε λοιπόν στα νερά των νότων και των λέξεων, ας αφεθούμε στη μαγεία της μουσικής και ας ανακαλύψουμε μαζί τα μυστικά και τις ομορφιές μιας κοινωνίας που χορεύει στους ρυθμούς της ζωής.


INFO

Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης

ΟΜΕΡΤΑ

ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Παρασκευή 19 Απριλίου

Credits

Στίχοι : Πάνος Δημητρόπουλος

Μουσική: Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης

Ενορχήστρωση: Γιάννης Δίσκος

ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ : 

Μανώλης Πάππος - Μπουζούκι

Μιχάλης Παχάκης - Λαούτο

Γιάννης Δίσκος - κλαρίνο σαξόφωνο 

Δημήτρης Καζάνης - βιολί 

Λάμπης Κουντουρόγιαννης - ηλεκτρική κιθάρα 

Θανάσης Τσακιράκης - ντραμς 

Βύρωνας Τσουράπης - μπάσο 

Στέλιος Φράγκους - πλήκτρα

Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης - Λύρα

Ηχογράφηση - Ηχοληψία - Μίξη - Νίκος Κόλλιας

Mastering - Νίκος Λάβδας

Graphic Designer: Φίλιππος Κοκαλιάρης

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ σε CD και LP + link από digital stores


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος