Agenda Music

Γεωργία Δρακάκη | Live στο Faust

Boem Team

10 χρόνια τραγουδογράψιμο

10 χρόνια πάλκα

10 χρόνια αυτή η πόλη, σ’ αυτήν την πόλη, με νότες και λέξεις στις αποσκευές

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Γεωργία Δρακάκη, μετά από δέκα χρόνια τραγούδι στα καφενεία, στις ταβέρνες των φίλων με τα «σκέτα» λάιβ, αλλά και την πολυσυζητημένη της συνεργασία με τον Βασίλη Λέκκα επιστρέφει, στην σκηνή του Faust για ένα λάιβ που θα μοιάζει περισσότερο με πάρτυ.

Μαζί της ο σταθερός της συνεργάτης, ο Θωμάς Φώτης, παίζει κιθάρα, γιουκαλίλι και τραγουδά τα κομμάτια που έφτιαξαν οι δυο τους-και άλλα. Στο πιάνο, ο Φίλιππος Παχνιστής.

Έτσι, λοιπόν, ανάμεσα σε φράσεις από κείμενά της και σε covers τραγουδιών που αγαπά και τραγουδά εδώ και χρόνια, η Γεωργία προσκαλεί στην σκηνή τρεις αγαπημένους της καλλιτέχνες, οι οποίοι συνδράμουν με τα δικά τους κομμάτια και το προσωπικό τους ύφος: τις τραγουδίστριες Αλεξάνδρα Κόνιακ και Ιωάννα Καβρουλάκη, αλλά και τον τραγουδοποιό Λεωνίδα Μαριδάκη.

Το live της τελευταίας μέρας του φετινού Νοεμβρίου στο Faust θα έχει τραγούδια ελληνικά, ισπανικά, γαλλικά, αγγλόφωνα, μικρές ποιητικές αποδράσεις επί σκηνής, φίλες, φίλους και διάθεση εορταστική. Η Γεωργία Δρακάκη συμπυκνώνει την δεκαετή περιπέτειά της στην Αθήνα της γραφής και της μουσικής, μέσα από σημαντικούς για εκείνη σταθμούς:

Τα Εξάρχεια, τη Λίνα Νικολακοπούλου, την Edith Piaf, το Νικόλα Άσιμο, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Σταμάτη Κραουνάκη, την Μαλβίνα Κάραλη, την Κυψέλη, την λεωφόρο Πατησίων, το θέατρο, την Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Υόρκη, τους έρωτες, τις φιλίες, τα πένθη, τις χαρές.

Πέμπτη, 30/11/2023

21:00

Faust

Αθηναϊδος 12, Μοναστηράκι


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος