Agenda Music

George Avramidis | Epileptic Light

Boem Team

Ύστερα από τέσσερις προσωπικούς δίσκους, ο Γιώργος Αβραμίδης επιστρέφει με την νέα του δισκογραφική δουλειά "Epileptic Light". Eμπνευσμένος από την δυστοπική πραγματικότητα του "σήμερα", ο Θεσσαλονικιός τρομπετίστας προσπαθεί αυτή την φορά με ηλεκτρονικό κυρίως ήχο, να περιγράψει με μουσικό τρόπο τις σκοτεινές πτυχές της κοινωνικής εξέλιξης αλλά και να αναδείξει "οάσεις" ίσως ουτοπικές. Εννέα συνθέσεις με σύγχρονα ηλεκτρονικά beats και συνθεσάιζερς παντρεμένα άλλοτε με καθαρό και άλλοτε με τον ηλεκτρονικό "βρώμικο" και "πειραγμενο" ήχο της τρομπέτας του. Η παραγωγή είναι του Νικόλα Πλάτωνος, μόνιμου συνεργάτη του Γιώργου Αβραμίδη τα τελευταία χρόνια. 

Μουσική - Γιώργος Αβραμίδης

Τρομπέτα, συνθεσάιζερ, ηλεκτρική κιθάρα - Γιώργος Αβραμίδης

Τρομπόνι - Μιχάλης Καρανίκος 

Ηλεκτρικό μπάσο - Γιάννης Μπέλλος

Σκτρατς - Χρυσόστομος Σακελλαρόπουλος 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ

Ο Γιώργος Αβραμίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην πόλη των Γιαννιτσών. Το 1998 έγινε μέλος της ορχήστρας της ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος ενώ συνεργάστηκε με την Όπερα Θεσσαλονίκης και την Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Το 2004 γίνεται μέλος των «Επισκεπτων» του Γιάννη Αγγελάκα, συνδημιουργός του "χρυσού" δίσκου "Από δω και πάνω" και περιοδεύει με την μπάντα ως το 2010. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Μπασλάμ στα μουσικά του παραμύθια (Γαργαληστής, Θυμωμένη Μπετονιέρα κ.α.) με αφηγητή τον Αντώνη Καφετζόπουλο τα οποία παρουσιάστηκαν σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του μουσικού συγκροτήματος «ΕΚΜΕΚ» αλλά και των "Polkar". Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε δεκάδες δισκογραφικές δουλειές σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών (Παύλος Παυλίδης, Γιάννης Αγγελάκας κ.α.). Το 2013 κυκλοφόρησε την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Protocol”. Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος “Voyager” με αφιερώματα σε μεγάλους διεθνείς ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως το BBC 6. Το 2018 επιστρέφει με το τρίτο του άλμπουμ με το όνομα “Invented Memories” ενώ το 2021 κυκλοφορεί με τον Dj Mestre το "Γιορτάστε Ελεύθερα" με την συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Παπαγεωργίου, Δανάη Μιχαλάκη κ.α. Από τις πιο σημαντικές στιγμές είναι η κυκλοφορία του single "Το Γυαλί" το 2022 το οποίο ερμηνεύει ο Φοίβος Δεληβοριάς. Τον Οκτώβριο του 2023 κυκλοφόρησε τον τελευταίο προσωπικό του άλμπουμ "Epileptic Light". Από το 2015 έως σήμερα είναι μέλος της μπάντας του Γιάννη Αγγελάκα 100 °C δισκογραφώντας και περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος