Point Of View

Φιλί Στα Φτερά Της – Κριτική

Νάγια Παπαπάνου

Η Μπεθ, καλλιτέχνις του θεάτρου, αφήνει ένα χειρόγραφο ημερολόγιο στον σύντροφο της που επιμελείται μουσικά το έργο της,  για να το διαβάσει. Πάνω στην σκηνή του θεάτρου, με τον αθέατο χειριστή κονσόλας, η Μπεθ δια στόματος του συντρόφου της θα μας συστήσει την ιστορία ενός ιδιόμορφου Αγοριού και θα  διηγηθεί την εμπειρία του βιασμού της.

Μια παράσταση βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Wendy Gibbins. Ένα έργο μέσα στο έργο, μια διήγηση με λόγο και κίνηση που ενώνει το παρελθόν και το παρόν, επανεφεύροντας την κατακερματισμένη από το τραύμα προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Μια συγκλονιστική αναπαράσταση της διαδρομής μιας γυναίκας να εμπιστευτεί ξανά το σώμα της και τους ανθρώπους γύρω της. 

Η Wendy Gibbins, γράφει και σκηνοθετεί μια παράσταση που σου επιτρέπει να δεις πέρα από το τραύμα. Είναι ένας ευρηματικός καλλιτέχνης με βαθιά γνώση και εμπειρία των παραστατικών τεχνών  και δημιουργεί ένα  χορο-θεατρικό έργο. Οι επιμέρους σκηνές: Το Κορίτσι, το Αγόρι, ο Βιασμός, το Φιλί, τα Φτερά θα μπορούσαν να είναι πίνακας του Ιερώνυμου Μπος με την γλαφυρότητα και την αναπάντεχη ρεαλιστικότητα της αναπαράστασης. Η κεκκαλυμένη παρουσία της επί σκηνής, ως το σκοτεινό στοιχείο που σκιάζει τους ήρωες της ιστορίας είναι συναρπαστική ενώ προσθέτει στην δραματικότητα των χαρακτήρων. 

Η Κορίνα Κοσκινά επιδεικνύει μια μοναδική τεχνική και αισθητική αρτιότητα, παραδίδοντας στο κοινό μια Μπεθ που υφίσταται σαν ολότητα, με διακριτή διαβάθμιση των συναισθημάτων. Από απόσταση διακρίνει κανείς μια μπρεχτική ποιότητα στην διαδικασία ερμηνείας που επιτρέπει στον θεατή να παρακολουθεί την αφήγηση της διαδρομής της χωρίς να παροπλίζεται από την συναισθηματική φόρτιση.  Αντίστοιχα ο Αθανάσιος Πισανίδης, δίνει σάρκα και οστά στο Αγόρι, φροντίζει με τρυφερή στοργή κάθε λεπτομέρεια αυτου του αποκτηνωμένου ανθρώπου, παραδίδει το σύνολο της έντασης και της οργής του με ξεχωριστή διάγεια τόσο στις κινήσεις όσο και στις εκφράσεις. Η δραματοποιημένη αφήγηση του Στέφανου Κακαβούλη σε συνδυασμό με την μουσική του Κωνσταντίνου Παγιάτη συνθέτουν έναν ιδανικό καμβά για την δραματική εξέλιξη της ιστορίας. 

Το «Φιλί στα Φτερά της», είναι μια συναρπαστική διαδρομή προς την αποκατάσταση ψυχής και σώματος, και αποτελεί μια μοναδική εμπειρία καλλιτεχνικής αρτιότητας.

Στοιχεία Παράστασης 

Σκηνοθεσία: Wendy Gibbins Κείμενο : Wendy Gibbins Μουσική: Κωνσταντίνος Παγιάτης Κοστούμια: Tricia Daniels Σκηνικά: Μελίνα Βουρνάζου Μετάφραση: Νέλλα Γιατράκου, Χριστίνα Μπερταμίνι Επιμέλεια: Χριστίνα Μπερταμίνι, Κατερίνα Ζαχαριουδάκη,  Χορηγός αίθουσας πρόβας New York Acting Studio

Ερμηνεύουν οι: Στέφανος Κακαβούλης, Κορίνα Κοσκινά, Αθανάσιος Πισανίδης 

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον Διογένους 1, Στάση Μετρό Δαφνή, Περιοχή Αγ.Δημήτριος 

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 (έως 21 Νοεμβρίου) 

Διάρκεια : 75 λεπτά 

Εισιτήρια : 10 €, 7€ μειωμένο 

Κρατήσεις: 698 393 0220/6937143910 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος