Point Of View

Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου 2023

Boem Team

Με μια περιεκτική κινηματογραφική ματιά ταινιών που ξεχωρίζουν σήμερα στον σύγχρονο ιαπωνικό κινηματογράφο, ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματόγραφου 2023 στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή  από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Japan Foundation και με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας JT International Hellas. 

Στην επίσημη έναρξη, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, και στην οποία παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ.  Nakayama Yasunori, χαιρετισμό απηύθυναν η κ. Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, Υπεύθυνη Καλλιτεχνικού Σχεδιασμού & Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ο Πολιτιστικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ιαπωνίας, κ. Shiratori Ko και η Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της JT International Hellas. 

Στο χαιρετισμό του ο κ. Shiratori Ko ευχαρίστησε το ελληνικό κοινό για το ενδιαφέρον και την αγάπη που δείχνει για τον ιαπωνικό πολιτισμό και ιδιαιτέρως για τον κινηματογράφο, ενώ από την πλευρά της η κ. Καρούντζου τόνισε ότι «δεν υπάρχει πιο κατάλληλη, σύγχρονη Τέχνη για την οικοδόμηση και τη στερέωση ‘γέφυρας’ μεταξύ του ελληνικού και ιαπωνικού πολιτισμού, από τον κινηματογράφο». 

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Περιοδεύοντος Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών» του Japan Foundation με τέσσερις ταινίες: Voices in the Wind  (Nobuhiro Suwa), My Sweet Grappa Remedies  (Akiko Ooku), One night (Kazuya Shiraishi, I Never Shot Anyone(Junji Sakamoto).


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος