Point Of View

Entropia

Boem Team

"Η τέχνη για μένα, είναι μια πορεία της ανθρώπινης ψυχής προς το φως, με σκοπό να εν-θυμηθεί την προέλευσή της. Σε μια ιδανική κοινωνία, η τέχνη δεν θα χρειαζόταν να υπάρχει, στη μορφή τουλάχιστον που υπάρχει σήμερα, γιατί θα τη βιώναμε κάθε στιγμή, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Μέχρι να γίνει αυτό, όλοι όσοι αυτάρεσκα δηλώνουμε καλλιτέχνες, είναι καλό να μην ξεχνάμε τη δική μας ευθύνη ως προς αυτά που τρέφουν τη συνείδηση, την ψυχή και το πνεύμα..."

Ελίνα Τσινγκίρογλου

Artist - Trauma Release Practitioner

Εντροπία («εν-» + «τροπή», αλλαγή εντός, εσωτερική αλλαγή) | η έκφραση του μέτρου της αταξίας ενός συστήματος

Μετά από μια εικοσαετή εικαστική πορεία με ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία και αίθουσες  τέχνης ανά τον κόσμο, η Ελίνα Τσινγκίρογλου παρουσιάζει τη νέα δουλειά της με τίτλο «Εν-τροπία», στο φιλόξενο χώρο της Coco-Mat στην Κηφισιά. 

Η σειρά που εκθέτει η Ελίνα αυτή τη φορά αποτελείται από 22 έργα που, απελευθερωμένα από τη φόρμα, ζητούν να φωτίσουν τις γωνιές εκείνες στο υποσυνείδητο, οι οποίες διατηρούν πεποιθήσεις που περιορίζουν το άτομο, να καταστρέψουν τα συστήματα που το κρατούν δέσμιο των φόβων του, και, αλλάζοντας νευροσυνάψεις, να θυμίσουν στην ψυχή την αθανασία της. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, η ψυχή ανακαλεί αρετές που σκοπό έχουν να χρησιμοποιηθούν για το ανώτερο συλλογικό καλό και όχι μόνο για το ίδιο το άτομο.


Λίγα λόγια για τη ζωγράφο

Η Ελίνα Τσινγκίρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε με υποτροφία του Ταμείου Εμπόρων ζωγραφική και ιστορία της τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του University of Southeastern Europe. Οι επιρροές που είχε στη σχολή, συνδυασμένες με μια γόνιμη αλληλεπίδραση στα ατελιέ των Γάλλων Ζωγράφων φίλων της τα επόμενα χρόναι στο Παρίσι, της επέτρεψαν να βρει γρήγορα της δική της γραφή έκφρασης. Συνέχισε τις σπουδές της στη συντήρηση έργων ζωγραφικής. Με την ιδιότητα του συντηρητή εργάστηκε στην Α’ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην Αθήνα.

Το 2004, μετά από μια προσωπική εμπειρία που ήρθε σα δώρο στη ζωή της, μπήκε στο μονοπάτι της προσωπικής και πνευματικής αφύπνισης. Ο δρόμος αυτός την οδήγησε να ολοκληρώσει νέες σπουδές, αυτή τη φορά ως Σύμβουλος Ενεργειακής και Διαισθητικής Θεραπείας και ως Σύμβουλος Προσωπικής και Πνευματικής Ανάπτυξης. Είναι Theta Healing Practitioner και Trauma Release Practitioner.

Το Σεπτέμβριο του 2013 ίδρυσε το Σημείο Επαφής (www.pointofcontact.gr) στην Κηφισιά, έναν χώρο τέχνης και προσωπικής ανάπτυξης, όπου άρχισε παράλληλα να κάνει γνωστή τη Θεραπευτική Ζωγραφική©, ένα πρωτοποριακό σύστημα που εμπνεύστηκε και εφαρμόζει σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες και σε σεμινάρια.

Έργα της υπάρχουν στο Μουσείο Νέων Καλλιτεχνών (Βιέννη), στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Belvedere di San Leucio (Caserta, Ιταλία), στο Μουσείο ARCOS (Benevento, Ιταλία), στον Πολυχώρο Αθηναΐς (Αθήνα), στην συλλογή της εταιρείας Spazio Tempo Arte (Βερόνα, Ιταλία) και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2009 συμμετέχει ενεργά σε εκθέσεις και ημερίδες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το 2017 συμμετείχε στην 11η FLORENCE BIENNALE, ύστερα από  πρόσκληση συμμετοχής από την Διεθνή Επιτροπή της διοργάνωσης. 

Είναι μέλος της AIAPI, (Associazione Internazionale Arti Plastiche Italia, comitato italiano di IAA/AIAP Unesco official partner), υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα και αποκλειστική διοργανώτρια εκθέσεων της AIAPI στην Αθήνα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: «COCO-MAT», Τατοϊου 165 Κηφισιά | τηλ. 2106251971 | kifissia@coco-mat.com

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 | 18:30 – 21.30

Διάρκεια έκθεσης: 13 Δεκεμβρίου2018 έως 7 Ιανουαρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή 09.00 – 21.00 |Σάββατo 09:00 – 17:00 | Κυριακή 10:00 - 15:30 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος