Point Of View

Ένας σκύλος που τον έλεγαν φρίκη - Κριτική

Boem Team

Αυτό το εναλλακτικό που αποπνέει από μόνη της η σκηνή (ουσιαστικά… δεν διαθέτει σκηνή) του θεάτρου Ιλίσα-Βολανάκη, ταιριάζει τόσο πολύ στη διαφορετική αυτή ρομαντική κομεντί με το πιο περίεργο όνομα που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια. Γραμμένη μάλιστα από ελληνικά χέρια, αυτά του νεαρού ηθοποιού Δημήτρη Κουρούμπαλη.

Θυμίζοντας το αντίστοιχο είδος του εξωτερικού, αλλά απόλυτα προσαρμοσμένο στα σημερινά ελληνικά δεδομένα, τόσο η Μαρία Σολωμού όσο κι ο Δημήτρης Κουρούμπαλης με τις ερμηνείες τους και το όλο interaction, δεν αφήνουν λεπτό ήσυχο τον θεατή (με την καλή έννοια). Τι κι αν έχει να κάνει με «Φρίκη» ο τίτλος του «Ένας σκύλος που τον έλεγαν φρίκη», με τίποτα αυτός ο χαρακτηρισμός δεν ταιριάζει  τόσο με το περιεχόμενο όσο και τις ερμηνείες αυτού του… Off-Broadway, όπως θα το αποκαλούσαν στη Νέα Υόρκη, έργου.

Η μάχη των φύλων είναι προφανής από τις πρώτες στιγμές, όπως κι η «μάχη» ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι που δεν εγκαταλείπει στιγμή τη σκηνή. Παίζοντας ένα απίστευτο λεκτικό πινκ-πονκ η Μαρία Σολωμού κι ο Δημήτρης Κουρούμπαλης με την «χημεία» τους σε παίρνουν μαζί τους στην ιδιότυπη αυτή ερωτική ιστορία που «φλερτάρει» με το παιχνίδι της μοίρας. Η κινησιολογία εξαιρετική με την υπογραφή της Φρόσως Κορρού που συνσκηνοθετεί με το Κουρούμπαλη, οι διάλογοι αστείοι, χωρίς κανέναν… εκβιασμό έμπνευσης του Δημήτρη που γράφει, σκηνοθετεί και παίζει, με ατάκες βγαλμένες από τις δικές μας ζωές.

Μην σας προβληματίσει καθόλου μα καθόλου το οτιδήποτε σε σχέση με το «Ένας σκύλος που τον έλεγαν φρίκη». Ούτε οι μερικές φορές… φρικαρισμένη Μαρία Σολωμού (όπως τη «βγάζουν» τα περιοδικά), ούτε οι επαναλήψεις του «Λεωνίδα» στο «10 λεπτά κήρυγμα» που βλέπουμε σε ρεπετισιόν στην τηλεόραση.


Υπόθεση

Η Μαργαρίτα κι ο σύντροφός της χωρίζουν εγωιστικά, ύστερα από χρόνια σχέσης, ενώ αγαπιούνται ακόμη. Ξαναβρίσκονται έπειτα από καιρό, κάτω απ’ τις πιο περίεργες συνθήκες: συγκατοικούν στο κέντρο της πόλης, ενώ τους χωρίζει ένας λεπτός τοίχος, που  επιτρέπει να ακούγονται, αλλά όχι να βλέπονται. Δεν αναγνωρίζει ο ένας τον άλλον κι έτσι ξεκινά μια επεισοδιακή... συγκατοίκηση, με αποτέλεσμα, να ξανασυστηθούν από την αρχή και να ξαναερωτευτούν. Πότε όμως και πώς θα πέσει ο τοίχος που τους χωρίζει;

Ταυτότητα παράστασης

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Σολωμού - Δημήτρης Κουρούμπαλης

Κείμενο: Δ. Κουρούμπαλης.

Σκηνοθεσία: So7 (Φρόσω Κορρού, Δ. Κουρούμπαλης).

Σκηνικά: Άγγελος Μέντης.

Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος.

Κίνηση: Φρόσω Κορρού

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος.

Κοστούμια: Δομινίκη Βασιαγέωργη

Έως Κυριακή 30 Απριλίου:

Πέμπτη: 21.15, Παρασκευή: 21.15, Σάββατο: 21.15, Κυριακή 20.30

Από Παρασκευή 5 Μαΐου ως Κυριακή 21 Μαΐου:

Παρασκευή: 21.15, Σάββατο: 21.15, Κυριακή 20.30

Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Παπαδιαμαντοπούλου 4- Ιλίσια

Τηλ: 210-7223010


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος