Point Of View

Ένα μεγάλο Bravo!

Boem Team

Με το ρεκόρ των 738 συμμετοχών, 45.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατέγραψαν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, και με περισσότερους από 32.000 ενεργούς  πολίτες που «άκουσαν» τα μηνύματα των παιδιών μας ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, Bravo Schools 2019! 

Η Πρόεδρος του QualityNet Foundation, κα Χρυσούλα Εξάρχου, δήλωσε:

«Συγχαίρουμε τα σχολεία της χώρας, τα οποία είχαν μια δυναμική παρουσία στο θεσμό και τα οποία εντάχθηκαν στο Παγκόσμιο Δίκτυο Σχολείων: in action SDGs School Club ως ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΩΝ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Ευχαριστούμε τους ενεργούς πολίτες της κάθε τοπικής κοινωνίας, καθώς και τα εθνικά, περιφερειακά και τοπικά μέσα ενημέρωσης για τη στήριξη των συμμετοχών των μαθητών και της προσπάθειας που όλοι μαζί καταβάλλουμε για ένα καλύτερο αύριο! Ο κοινός σκοπός μας ενώνει!».

Όλες οι συμμετοχές του Bravo Schools 2019 είναι αναρτημένες στο www.bravoschools.gr και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου στην ιστοσελίδα του θεσμού.

Το Bravo Schools αποτελεί μέρος του θεσμού BRAVO, του μεγαλύτερου θεσμού διαλόγου  και ανάδειξης για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης που αναπτύσσεται στη χώρα μας. Συνδέεται με πρωτοβουλία  in action for a better world - Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο που διακρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα European Sustainability Awards 2019, με το βραβείο του καλύτερου προγράμματος μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη για την επιτυχημένη προώθηση των Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ σε εθνικό επίπεδο. Είναι η πρωτοβουλία που ενώνει σχολική κοινότητα, οικογένεια και τοπική κοινωνία για ένα κοινό όραμα: Να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο!


Bravo Schools - in action for a better world

Η πρωτοβουλία Bravo Schools - in action for a better world, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ έχει ως στόχο να συμβάλλει στην ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ενεργοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για την υιοθέτηση της Agenda 2030, αποσκοπώντας στη δημιουργία των ενεργών πολιτών του αύριο, αυτών που θα φέρουν την αλλαγή στον πλανήτη μας: τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, μέσω της ενεργοποίησης της οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας αναπτύσσει δράσεις συνεργασίας & παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο, στο πλαίσιο των 17 Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ. 

Αναπτύσσεται από το QualityNet Foundation σε συνεργασία με διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς, ενώ σε εθνικό επίπεδο υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Παιδείας (198746/Δ7). 

Ο Οργανισμός QualityNet Foundation

Το  QualityΝet Foundation, το Δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, αποτελεί έναν Οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εξειδικευμένου στην Βιώσιμη Ανάπτυξη. Με στόχο την υποστήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος με περιβαλλοντική ευαισθησία και κοινωνική συνοχή,

Αναπτύσσει δράσεις και προγράμματα διαλόγου και δικτύωσης μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας, των θεσμικών φορέων, της κοινωνίας πολιτών και του ευρύ κοινού,

Δημιουργεί μεθοδολογίες και εργαλεία  που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις στη μετάβαση τους σε ένα μοντέλο υπεύθυνης λειτουργίας και 

Δραστηριοποιείτε  στο χώρο της μη-τυπικής εκπαίδευσης, έχοντας εκπαιδεύσει έως σήμερα περισσότερους από 1.200.000 μαθητές καλύπτοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες 13 περιφερειών και περισσοτέρων από 4.500 εκπαιδευτικών μονάδων.

Περισσότερες πληροφορίες:

Για τον οργανισμό μας, επισκεφθείτε το www.qualitynetfoundation.org,

Για την πρωτοβουλία in action for a better world, Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο!, 

www.inactionforabetterworld.com

Για το εκπαιδευτικό μας έργο, το www.biomatiko.gr.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος