Agenda Music

Eleni Arapoglou | Together Again

Boem Team

Ο Joel LaRue Smith έρχεται από τη Βοστώνη στη σκηνή του Half Note Jazz Club μαζί με  την Ελένη Αράπογλου για δύο μοναδικές εμφανίσεις, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου. 

Αυτός ο μαγικός πιανίστας και συνθέτης γεννημένος στην Νέα Υόρκη, έχει εμφανιστεί σε μεγάλες σκηνές σε όλο τον κόσμο στο είδος της jazz και Afro-Latin μουσικής. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς όπως οι  Mario Bauza, Tito Puente, Ron Carter και  Kenny Burrell. Η μουσική του είναι ένα μοναδικός συνδυασμός  jazz και Afro-Caribbean ρυθμών. Τα τραγούδια και οι συνθέσεις του με  χορευτικούς ρυθμούς της Κούβας όπως  timba, mambo, songo, Mozambique, cha-cha, rhumba, καθώς και μελωδίες bebop, hard bop δημιουργούν ζωντάνια αλλά και γαλήνη. 

Ένας ξεχωριστός μουσικός και καλλιτέχνης,  αλλά και ομιλητής, καθηγητής και Director of Jazz Studies Tufts University, όπου και γνωρίστηκαν με την Ελένη Αράπογλου ως Director του Tufts Jazz Orchestra. Ο δίσκος του, “Motorman’s Son” εμπνευσμένος από τον πατέρα του που ήταν οδηγός σιδηροδρόμου στη Νέα Υόρκη, περιεγράφηκε από το Downbeat Magazine ως “a vibrant, powerful and hardgrooving release”. 

Μαζί με την Ελένη Αράπογλου στη φωνή με την οποία θα θυμηθούν αγαπημένες μουσικές που έπαιζαν απ΄τα χρόνια στη Βοστώνη, με τον Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο μπάσο και τον Jason Wastor στα τύμπανα, θα ταξιδέψουν στον κόσμο με τις πιο πρόσφατες συνθέσεις από τον δίσκο “Testimony”! 

Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στο Half Note Jazz Club! 

Η Ελένη Αράπογλου ζει μεταξύ Νέα Υόρκης και Αθήνας και έχει ήδη προταθεί για Grammy και Latin Grammy μέσω συνεργασιών της με τον μεξικανό τραγουδοποιό Leonel Garcia και την αμερικανο- κροάτισα βοκαλίστρια Thana Alexa. Έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο βραβευμένος τραγουδοποιός Jorge Drexler και ο Ισραηλινός jazz πιανίστας Shai Maestro, Emily Elbert, κ.α. Από το 2017 η Ελένη Αράπογλου συνεργάζεται με το Carnegie Hall ως συνθέτρια και Teaching Artist, με το El Sistema Greece, με τον Bobby McFerrin στα workshop Circlesongs και σε παραγωγή της Cirque Du Soleil στη Σαουδική Αραβία. 

Info

ELENI ARAPOGLOU 

TOGETHER AGAIN – BOSTON, TO NEW YORK, TO ATHENS

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 – ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Έναρξη  21:30 

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων:  από 10€

Προπώληση εισιτηρίων: more.com, halfnote.gr

Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος