Agenda Theater

Εκτός Ύλης με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση


Το «Εκτός Ύλης» επίκαιρο όσο ποτέ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 στις 21.30  από τη Βουλή στο σπίτι μας!

Στον ρόλο του υπουργού-πολιτικού που δηλώνει, με τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή, την παραίτησή του, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Στις 27 Μαρτίου 2018, την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η παράσταση «Εκτός Ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του βραβευμένου συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, είχε παρουσιαστεί στη Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με τις δύο ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Βουλής υπό την καθοδήγηση του Μπάμπη Αρώνη. Την παράσταση είχαν παρακολουθήσει βουλευτές διαφόρων κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Βουλής, καθώς και εργαζόμενοι της Βουλής.

Η εταιρία θεατρικών παραγωγών A PRIORI, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τη σημαντικότητα και τη διαχρονικότητα του συγκεκριμένου πολιτικού λόγου, και αφετέρου την επιθυμία του κοινού για επανάληψη της προβολής της παράστασης που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, διαθέτει ξανά την παράσταση για μία μόνο online προβολή το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 στις 21.30, τιμώντας και γιορτάζοντας μ’ αυτό τον τρόπο και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Η διαδικτυακή παράσταση θα προβληθεί μέσω facebook εδώ:

Σελίδα της A PRIORI

Σελίδα της παράστασης

Το μοναδικό καλλιτεχνικό πνεύμα και η αμεσότητα που εκπέμπουν οι παραστάσεις στον θεατρικό χώρο δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μεταδοθούν από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο με την ίδια μαγεία, ούτε το γυαλί μιας οθόνης μπορεί να υποκαταστήσει την καλλιτεχνική μυσταγωγία. Εντούτοις, λόγω του ότι πρόκειται για έναν πολιτικό μονόλογο που παίχτηκε για μία και μοναδική φορά στον φυσικό του χώρο, δηλαδή στη Βουλή των Ελλήνων και όχι σε θέατρο και αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου, οι συντελεστές ανταποκρίνονται με χαρά στα αιτήματα των θεατών δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και φέτος την παράσταση διαδικτυακά.

Το έργο είναι βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ

Η παράσταση «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ» στο διάστημα 2016-2019 έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα στο θέατρο Αλκμήνη, στο θέατρο Ιλίσια και στη Βουλή των Ελλήνων κι έχει περιοδεύσει επίσης σε πόλεις της Ελλάδας, στις Βρυξέλλες και στην Στουτγκάρδη.


Υπόθεση:

Ένας βουλευτής (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης), που έχει διατελέσει για χρόνια και υπουργός, αποφασίζει να παραιτηθεί από το αξίωμά του και να εγκαταλείψει μια για πάντα την πολιτική ζωή της χώρας. Έτσι, ετοιμάζεται να εκφωνήσει τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή τη νύχτα της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Έναν λόγο, που όμοιός του δεν έχει ακουστεί ποτέ στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Αφού έχει αναλογιστεί τις πράξεις και κυρίως τις παραλείψεις του σε κοινωνικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, εξομολογείται και παράλληλα απολογείται ενώπιον ενός λαού που τον πίστεψε, με την ελπίδα ότι –έστω και την τελευταία στιγμή– θα προλάβει να γίνει σύμμαχος της αλήθειας και υποστηρικτής μιας μεγάλης Συγγνώμης που έπρεπε να έχει ειπωθεί καιρό πριν.

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής 

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα

Πρωτότυπη μουσική/Τραγούδι: Γιώργος Περού

Video: Αλεξάνδρα Μασμανίδη

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού www.pearpr.com 

Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr 

Με τον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαγδαληνή Παλιούρα, Δημήτρης Κακαβούλας, Τάσος Κονταράτος


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος