Point Of View

Εκπαιδευτικά προγράμματα Οκτωβρίου 2022

Boem Team

Το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει και φέτος πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω σε θέματα που αφορούν την ελληνική, αλλά και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ξεχωριστό τρόπο, να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον μήνα Οκτώβριο έχει ως εξής:

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-5 ετών

με τους γονείς τους, κάθε Σάββατο

Σάββατο 1/10/22 

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά...» 

Θα ήθελες να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της Γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

Ώρα: 12:00

Διάρκεια:70 λεπτά

Σάββατο 8/10/22

Μια φορά κι έναν καιρό στο Mπαλισιγκούν

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Στο νησί Mπαλισιγκούν ζούσαν μόνο ζώα και δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους οι άνθρωποι. Ώσπου μια μέρα οι άνθρωποι το ανακάλυψαν!  Πόσο τυχεροί ήταν! Είναι, όμως, τυχερά και τα ζώα που συνάντησαν τους ανθρώπους; Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε ως το Μπαλισιγκούν και να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους;

Ώρα : 12:00

Διάρκεια:70 λεπτά

Σάββατο 15/10/22

«Φεγγαράκι μου λαμπρό… 

...θα’ ρθω τώρα να σε βρω, 

να σε δω από κοντά, 

να μου μάθεις μυστικά!».

Ένα μαγικό ταξίδι στη Σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μία περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!

Ώρα:12:00

Διάρκεια: 70 λεπτά

Σάββατο 22/10/22

«Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά!»

Στη μηλιά τη φορτωμένη, μια κάμπια…η Αθανασία η μηλογυρισμένη, έχει φτιάξει ένα σπίτι, κι όλοι είμαστε καλεσμένοι! Πολλές μηλοϊστορίες έχει να μας διηγηθεί... με την Εύα, τη Χιονάτη, την Έριδα και τον Νεύτωνα. Μας περιμένουν παιχνίδια πολλά, εμπνευσμένα από της Αθανασίας τις ιστορίες και τα μυστικά. Και στο τέλος...μια μηλολιχουδιά!

Ώρα:12:00

Διάρκεια: 70 λεπτά

Σάββατο 29/10/22

«Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά …Όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά»

Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Ώρα:12:00

Διάρκεια: 70 λεπτά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για παιδιά 4-5 ετών με τους γονείς τους (οικογενειακό πρόγραμμα)

Ώρα έναρξης: 12:00 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)

Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά (12:00-13:10)

Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Προπώληση εισιτηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών, κάθε Κυριακή

Κυριακή 2/10/22

«Φουρτούνες στον Όλυμπο…»

Συναγερμός στο βουνό των Θεών! Οι Θεοί «τσακώνονται», μα τα παιδιά το διασκεδάζουν! Με αφορμή γνώστες και άγνωστες έριδες των Ολύμπιων Θεών, παίζουμε, συνεργαζόμαστε, φανταζόμαστε και δημιουργούμε! 

Ώρα : 16:00

Διάρκεια:90 λεπτά

Κυριακή 9/10/22

«Αλλόκοτα, τρομακτικά, μοναδικά… είναι τέρατα και είναι μυθικά!»

Μπορείτε να φανταστείτε ένα πλάσμα με κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά δράκου; Κι όμως, υπήρχε! Μα, πού αλλού; Στην ελληνική Μυθολογία! Αυτό το μυθικό τέρας και άλλα πολλά, που βάζουν τους ήρωες μας σε περιπέτειες θα ανακαλύψουμε μαζί στον «Ελληνικό Κόσμο»! 

Ώρα : 16:00

Διάρκεια:90 λεπτά

Κυριακή 16/10/22

«Αν ο αργαλειός δεν πιάνει, κάλεσε την Αθηνά Εργάνη»

«Αγαπημένη μου δασκάλα, όλοι το ξέρουν πως πιο άξια από εσένα δεν υπάρχει.  Όμως, τα λόγια που ξεστόμισα πέρα για πέρα λέω πως είναι αληθινά. Και αν θέλεις να επιβεβαιωθείς, κάτσε να μετρηθούμε σε δίπλα δίπλα αργαλειούς ...» 

Μα, ποια είναι αυτή που τολμά να αναμετρηθεί με την θεά Αθηνά; Ελάτε να θυμηθούμε τον ξακουστό μύθο της θεάς Αθηνάς και της Αράχνης και να μυηθούμε στην τέχνη της υφαντικής και του αργαλειού.

Ώρα : 16:00

Διάρκεια:90 λεπτά

Κυριακή 23/10/22

«Ηρακλής… 12 άθλοι σε μία ημέρα»

Λιοντάρι της Νεμέας, ελάφι της Κερύνειας, Στυμφαλίδες όρνιθες, Λερναία Ύδρα… Πολλοί άθλοι, ένας αγαπημένος ήρωας. Οι άθλοι του Ηρακλή «ζωντανεύουν» και γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στον μύθο, γεμάτο παιχνίδι και δημιουργία με πρωταγωνιστές όλους εμάς!

Ώρα : 16:00

Διάρκεια:90 λεπτά

Κυριακή 30/10/22

« Ήφαιστος… ένας θεός από μέταλλο και φωτιά»

Ένας θεός διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Είναι ο Ήφαιστος, ο «θεϊκός σιδηρουργός», που μας προσκαλεί στο εργαστήρι του για να μας αποκαλύψει τα μυστικά της φωτιάς και του μετάλλου. 

Ώρα : 16:00

Διάρκεια:90 λεπτά

Πληροφορίες

Για παιδιά 5-8 ετών

Ώρα έναρξης: 16:00 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)

Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 8,50€

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Προπώληση εισιτηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος