Agenda Music

Dysanatolia/Δυσανατόλια - After a long time

Boem Team

Οι "Δυσανατολία - Dysanatolia" είναι μια μπάντα της οποίας τα μέλη ενώνει η κοινή αγάπη και αισθητική για τις παραδόσεις τόσο της Ελλάδας όσο και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ σαφείς είναι οι αναφορές στη σύγχρονη αλλά και παλαιότερη Τούρκικη μουσική δημιουργία, και των Βαλκανίων όπως επίσης και στη μουσική παράδοση των Ρομά. Ωστόσο λόγω των συνεχών αναζητήσεων και των διαφορετικών καταβολών των μελών της, οι συνθέσεις έχουν στοιχεία δυτικής Αρμονίας αλλά είναι και ενορχηστρωμένες με μια γενικότερη fusion διάθεση.

Έτσι δημιουργείται ένα κράμα στο οποίο η Δύση αναμετράται συνεχώς με την Ανατολή και τα Βαλκάνια.

Το κανονάκι εναλλάσσεται με το σαξόφωνο και τα πλήκτρα με τα τύμπανα.

Η ιδέα για τη δημιουργία των Δυσanatolia ξεκίνησε στην Άρτα με αφορμή την φοίτηση στο εκεί Πανεπιστήμιο των τριών ιδρυτικών μελών της. Αυτοί ήταν ο Μανώλης Χριστοδούλου, ο Χρήστος Κυριαζής και ο Κωνσταντίνος Ζαπάντης. Η ανάγκη για έκφραση και για έκθεση των μουσικών ιδεών ήταν η αφορμή για την δημιουργία της μπάντας. Στην πορεία τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας συνέχισαν τις σπουδές τους στην Κωνσταντινούπολη. Η Πόλη η οποία ήταν σταθμός για την πορεία του σχήματος, αφού τροφοδότησε με έμπνευση και πολλές εικόνες τα μέλη της μπάντας. Στην πολυπολιτισμική Κωνσταντινούπολη ευδοκίμησαν συνεργασίες με μουσικούς, συναυλίες, επίσης ήταν σημαντικός σταθμός εικόνων και εμπειριών οι οποίες έδωσαν έμπνευση για την μετέπειτα πορεία του σχήματος.


Στα 8 χρόνια που διανύει ήδη η μπάντα, μετράει αναρίθμητα live σε Αθήνα, Πάτρα, Λευκάδα, Γιάννενα, Άρτα, εμφανίσεις σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και την Κύπρο, σε γνωστές μουσικές σκηνές της Κωνσταντινούπολης, καθώς επίσης και συμμετοχές όπως στο Athens music week 2021 και στο TedX Uniwa. Το 2015 η μπάντα κάνει μια παύση και απ’ το 2019 ξεκινάει μια διαφορετική μουσική πορεία από πριν.

Τα τελευταία 2 χρόνια λοιπόν η μπάντα έχει ανασυσταθεί μένοντας τα ιδρυτικά μέλη στο κανονάκι (Μανώλης Χριστοδούλου) και το σαξόφωνο (Χρήστος Κυριαζής) και προσθέτοντας δύο νέα ταλαντούχα μέλη, στα πλήκτρα (Χριστόφορος Μαστοράκης) και τα τύμπανα (Νίκος Χριστόπουλος, Σίμος Κωνσταντινίδης), παίζοντας πλέον δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις. Αποτέλεσμα αυτής της ανασύστασης είναι αυτή η πρώτη δισκογραφική δουλειά "After a long time". Με μια γενικότερη fusion αισθητική που χαρακτηρίζει το σχήμα, αλλά και στοιχεία balkan, latin, funk και pop οι συνθέσεις είναι η κάθε μια, μια ξεχωριστή ιστορία την οποία ο κάθε ακροατής μπορεί να φανταστεί διαφορετικά. Αυτή άλλωστε είναι η μαγεία της ορχηστρικής μουσικής (instrumental), η έλλειψη του στίχου και η κατεύθυνση που σου δίνει αυτός, δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να πλάσει μια δική του ιστορία ακούγοντας το κάθε κομμάτι.

Spotify

YouTube Channel

Instagram

Facebook

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος