Internal Interviews

Δημήτρης Πολίτης @ Boem Radio

Κωστής Γωγιός


Ο Δημήτρης Πολίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1960 και αυτή την περίοδο κατοικεί στις Βρυξέλλες. Έχει ζήσει στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο. Ο Δημήτρης Πολίτης μόλις κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Επόμενη Στάση», με πρωταγωνιστές καθημερινούς ανθρώπους και τις ιστορίες τους. Ιστορίες που, μπλεγμένες από την μοίρα, δημιουργούν εκπλήξεις, συμπτώσεις και συναισθήματα. 

«Ο κύκλος της καθημερινότητας επαναλαμβάνεται αμείλικτος, απαράλλακτος, πολλές φορές αδυσώπητος. Από το φόβο της απόρριψης, χτίζουμε τείχη ανάμεσά μας, για να αισθανόμαστε τάχα πιο ασφαλείς μέσα σε αυτή την απομόνωσή μας. 


Αισθάνονται έτσι άραγε κι ο κολλημένος στο κινητό του νεαρός στο μετρό με το ξυρισμένο κεφάλι, η καλοδιατηρημένη, αψεγάδιαστα μακιγιαρισμένη πενηντάρα ή, ο στραπατσαρισμένος και καμπουριασμένος μετανάστης με το καχύποπτο και φοβισμένο βλέμμα που στέκονται δίπλα μας στο λεωφορείο; κι οι χιλιάδες άγνωστοι κι άγνωστες, που μας περιβάλλουν κάθε στιγμή από παντού, σ' αυτή τη μοναχική, συχνά αφόρητη καθημερινότητά μας;»

Ο Δημήτρης Πολίτης θα είναι καλεσμένος του Κωστή και του Νίκου στην εκπομπή της Τρίτης 20/11 στις 17:00 και θα μιλήσει μαζί τους για το νέο του βιβλίο, αλλά και πολλά ακόμα θέματα. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος