Agenda Music

Δημήτρης Μητσοτάκης | Αθιβολή

Boem Team

Κυκλοφόρησε από τον Μετρονόμο το νέο άλμπουμ του Δημήτρη Μητσοτάκη με τίτλο «Αθιβολή», μεσαιωνική λέξη που, πια, χρησιμοποιείται μόνο στην Κρήτη με την έννοια της κουβέντας και της σκέψης (π.χ έχω την αθιβολή σου).

«Η συλλογή 14 τραγουδιών με τον γενικό τίτλων ‘‘Αθιβολή’’* περιλαμβάνει 9 τραγούδια - ντουέτα με συμμετοχές αγαπημένων φίλων τραγουδιστών και τραγουδιστριών (Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννης Χαρούλης, Σπύρος Γραμμένος, Βιολέτα Ίκαρη, Καίσαρας Κίκης, Σαββέρια Μαργιολά, Νεφέλη Φασούλη, Αυγερινή Γάτση) και 5 τραγούδια που τραγούδησα μόνος. Σχεδόν όλα τα κομμάτια κυκλοφόρησαν μέσα στη διετία 2021-2022 ως singles στα κανάλια μου, σε YouTube και Spotify, εκτός από τα τραγούδια ‘‘Παράξενα πουλιά’’ και ‘‘ Το κάστρο΄΄ που αν και ηχογραφήθηκαν μέσα στο 2022 είναι κυκλοφορίες του 2023. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους φίλους που συμμετείχαν και έδωσαν την ψυχή τους ομορφαίνοντας τα τραγούδια μου με τις φωνές και τα παιξίματά τους. Εκτός από τους αγαπημένους ερμηνευτές που προανέφερα, θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συμμετοχή τους εξαιρετικούς μουσικούς: Κώστα Πλατανιά, Παντελή Πέτρου, Κυριάκο Πέτρου, Νίκο Χριστόπουλο, Χρήστο Καλκάνη, Σωτήρη Καραμάνο, Βάιο Χαρακοπίδη, τις κόρες μου Ιωάννα και Γωγώ για τις φωνές στον Κήπο και φυσικά τον Γιάννη Πετρογιάννη για την φροντίδα του ήχου και την αμέριστη συμπαράσταση. Τέλος, τον Θανάση Συλιβό που για δεύτερη φορά γίνεται με αγάπη και εξαιρετική διάθεση εκδότης της εργασίας μου. » Δημήτρης Μητσοτάκης


TRACK LIST

ΤΑ ΝΤΟΥΕΤΑ

1. Η καρέκλα είναι πρέζα ft Σαββέρια Μαργιολά

2. Η λίστα (Όλα αυτά που δεν γουστάρω) ft Σπύρος Γραμμένος

3. Παράξενα πουλιά ft Νεφέλη Φασούλη

4. Αθιβολή ft Βιολέτα Ίκαρη

5. Το κάστρο ft Γιάννης Χαρούλης

6. Εμμονή (12χορδη remix) ft Μάρθα Φριντζήλα

7. Νανούρισμα ft Αυγερινή Γάτση

8. Ηνίοχος ft Σαββέρια Μαργιολά

9. Ο κήπος ft Καίσαρας Κίκης

ΤΑ ΜΟΝΑΧΙΚΑ

10. Άμβλωση

11. Γυναικοκτονία

12. Ποδανά και κομμέ

13. Εργατικό (Γαμιέμαι)

14. Τσογλάνι (Mουσική: Γιάννης Πετρογιάννης, Δημήτρης Μητσοτάκης)


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος