Point Of View

Denise Jannah Quartet @ Half Note Jazz Club - Review

Κωστής Γωγιός

Την Κυριακή 15/4, η  Denise Jannah και οι μουσικοί της μας μετέφεραν στο πνεύμα μιας άλλης εποχής, ρομαντικής, γεμάτης συναίσθημα και με την παρουσία της μεγάλης Ella να δεσπόζει στο χώρο και στα τραγούδια. 3 εξαιρετικοί μουσικοί, ο Wolf Martini στην κιθάρα, ο Sven Happel στο κοντραμπάσο και στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Rene Winter στα drums, συντρόφευσαν την Denise Jannah και ανέδειξαν ακόμα περισσότερο την τρομερή φωνή της. Μια φωνή κρυστάλλινη, γεμάτη συναίσθημα, εξαιρετική σε όλες τις οκτάβες της και συνοδευόμενη από ένα τεράστιο και ζεστό χαμόγελο.

Ένα μουσικό ταξίδι από την Ella Fitzgerald στον Nat King Cole και από τον Louis Armstrong στην πατρίδα της, το Suriname, με πολλές ενδιάμεσες στάσεις σε μεγάλους συνθέτες της Jazz. Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο jazz, soul, συναίσθημα, μελωδίες, ρυθμό, τεχνική, solos, groove και μικρές ιστορίες να συντροφεύουν τα κομμάτια. Η Denise Jannah αφήνει χώρο στους μουσικούς, σε πολλά solos την έβλεπες να κάθεται στα δεξιά της σκηνής και να χαμογελάει, αλλά παρ’ όλα αυτά κυριαρχεί στη σκηνή. Είναι η φωνή της, αυτό που εκπέμπει, η «ζεστασιά» της, η ευκολία με την οποία επικοινωνεί και σε κάνει να νιώθεις ότι βλέπεις κάποιον οικείο πάνω στη σκηνή και αυτή η μοναδική ικανότητα να σε κάνει να βιώνεις αυτά που τραγουδάει και να συγκινείσαι, να κλαις, να χαμογελάς και να ερωτεύεσαι μαζί της. 

Ακούσαμε το “I got it bad (And that Ain’t Good)”, “Blues skies”, “Summertime”, “Fragile”, “Groovin’ High”, τραγούδια από την πατρίδα της στη γλώσσα της, όπως το Sari (λύπη), τραγούδια από τη συνεργασία της με την Amina Figarova, αλλά και το “It’s a Wonderful World”, στο οποίο το κοινό ένωσε τη φωνή του με της Denise Jannah. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η Denise Jannah βγήκε στη σκηνή μόνη της με τον κιθαρίστα Wolf Martini για να τραγουδήσει το “Have a little Faith”, με τους υπόλοιπους δύο να μπαίνουν σταδιακά προς το τέλος του τραγουδιού, σε μια πανέμορφη και δυναμική εκτέλεση του. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εξέφρασε την αγάπη της για το πολύ όμορφο Half Note και τους ανθρώπους του, χάρηκε που ευδοκίμησε αυτή η προσπάθεια συνεργασίας και πόσο μάλλον εμείς, αφού μας μετέφερε λίγη από την μαγεία της Ella. Μια πολύ όμορφη συναυλία, γεμάτη συναίσθημα, όμορφες γνωστές και άγνωστες μελωδίες και μια από τις καλύτερες φωνές Jazz των τελευταίων δεκαετιών. 

 Άλλωστε τι χρειαζόμαστε σε αυτή τη ζωή για να είμαστε ευτυχισμένοι; Λίγη jazz και “to love and be loved”.

Οι “Denise Jannah Quartet” ολοκληρώνουν τις εμφανίσεις τους στο Half Note Jazz Club τη Δευτέρα 16/4. 

Περισσότερες πληροφορίες


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος