Point Of View

deBόp Arts Party

Boem Team

Μία ημέρα αφιερωμένη στη deBόp πλευρά της πόλης!

Το Σάββατο 13 του Μάη η καρδιά της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης χτυπά σε deBόp ρυθμούς στο πλαίσιο του Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων.

Από τις 11 το πρωί κι ως τις 11 το βράδυ όλα όσα αγαπά και στηρίζει το deBόp 14 χρόνια τώρα παίρνουν σώμα και αποτελούν τα συστατικά μίας μεγάλης γιορτής!

Μουσικές, θεατρικές performances, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές και άλλες δράσεις για μικρούς αλλά και μεγάλους και προφανώς street food and tunes στήνουν ένα καλλιτεχνικό (και πολλά ακόμη!) πανηγύρι.

Το deBόp παρουσιάζει τη δική του, αγαπημένη Αθήνα και σας περιμένει να τη γιορτάσετε μαζί!

Πρόγραμμα

Εικαστικά:

Έκθεση & Εργαστήρι Μεταξοτυπίας (2 ώρες) με από τους Tind

Έκθεση Φωτογραφίας από τη Blank Wall Gallery

(11:00 – 23:00)

Performances:

Human Beatboxing από τον Βασίλη Παπούλια (12:30)

Live painting performance από το Faro Lab σε ποίηση Έφης Χρυσού (14:00)

Χάος και Τάξη (Ένας Φαύλος Κύκλος) σε σκηνοθεσία Γιώργου Τριανταφύλλου* (απόσπασμα) (14:30)

Control από την Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. (Ελεύθεροι Αυτοσχέδιοι Ναυαγοί)** (19:15)

Digital Pixel Hoop performance (Χρήστος Μπιράκος – Βασιλάκος) (21:00 & 22:00)

Μουσική:

12ωρο dj set από τους Nomik (11:00 – 15:00), Nalyssa Green (15:00 – 19:00), Dreamer (19:00 – 23:00)

Κινηματογράφος:

Silent Shorts με δυνατότητα παρακολούθησης με ακουστικά:

Επιλογές από το Φεστιβάλ Δράμας, το FeCHa και την ταινιοθήκη του CINOBO

Ταινίες μικρού μήκους αφιερωμένες στη διαφορετικότητα

deBόp choices από ανεξάρτητους παραγωγούς

(15:00 – 23:00)

Παιδί:

Φιλαναγνωστικές δραστηριότητες και πρωτότυπες χειροτεχνίες- αρχαία νομίσματα, χιονονιφάδες και άλλα πολλά με τους συγγραφείς Σοφία Αλεξίου & Χρήστο Δασκαλάκη: 12:00 – 15:00 για παιδιά 4 – 10 ετών

Παιχνίδι μυστηρίου / κυνήγι θησαυρού με τη συγγραφέα Ζέφη Συρίβλη: 12:00 – 13:00 για παιδιά 7-12 ετών (έως 12 συμμετοχές)

Street Food:

Guerilla Chef (το απόλυτο cheeseburger)

Food project by Ideas Lab (δημιουργικά πεϊνιρλί & πορτοκαλόπιτα με πατισερί κανέλλα)

Django (το διάσημο παγωτό της Σύρου και του Κουκακίου)

Buba (Street food από τους δρόμους του Βιετνάμ)

Six Season Kitchen (η εποχική κουζίνα στα καλύτερά της)

(12:00 – 23:00)

Στο πλευρό του το deBόp, έχει για άλλη μια φορά το αγαπημένο του Jack Daniel' s με ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά κοκτέϊλς και πολλές εκπλήξεις!

Σας περιμένουμε!

Σχετικά με το debop.gr

Ένα urban dictionary ορίζει το deBόp ως τη σύντομη έκφραση του «best thing ever» («ωραιότερου») συναισθήματος, προτείνοντας σαν πηγή την αγγλική έκφραση «the bomb».

Το deBόp είναι η υλοποίηση μιας προσπάθειας επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας της Αθήνας μέσα από τον Πολιτισμό και τους Ανθρώπους της, που μεταφέρει στο ευρύ κοινό προτάσεις για εκδηλώσεις και αστικά δρώμενα καθώς και πληροφορίες για τους μικρούς ήρωές της, με στόχο τη χάραξη μιας καθημερινότητας περισσότερο κοινωνικής. Είναι ένας οδηγός πόλεως που βασίζεται σε επιλογές και εναντιώνεται στην υπερπληροφόρηση, ένα ανοιχτό blogging space που δίνει στους Αθηναίους βήμα έκφρασης για όλα όσα τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν σχετικά με την Αθήνα και μία ομάδα που παράγει η ίδια πρωτότυπες εκδηλώσεις αποκτώντας φυσική παρουσία στον τομέα της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης μέσω του πολιτισμού.

Πιστεύουμε πως ο Πολιτισμός έχει πολλά καλά «ποδάρια» τα οποία μπορούν να δώσουν λύσεις και να ανατρέψουν προς το καλύτερο διαθέσεις κάθε μέρα και κάθε ώρα. Πιστεύουμε πως οι Άνθρωποι είναι η ψυχή του κάθε τόπου και οι φωνές και οι απόψεις τους αποτελούν κομμάτι ενός υγιούς αστικού τοπίου. Πιστεύουμε πως ο Πολιτισμός και οι Άνθρωποι είναι τα βασικά συστατικά μιας ποιοτικής ζωής!

Το deBόp είναι Αστικός Συνεταιρισμός Συλλογικού και Κοινωνικού Σκοπού. Σκοπός του είναι η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση κ.α.) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης.

Χορηγός εκδήλωσης: Jack Daniel' s

*«Χάος και Τάξη (Ένας Φαύλος Κύκλος)»

Η Φαίη και η Ελπίδα φίλες από πάντα. Δύο νέοι άνθρωποι στην Αθήνα του 2022. Και περίπου όπως όλοι οι άνθρωποι στην Αθήνα του 2022 έχουν σχέδια, φόβους, όνειρα ματαιωμένα, όνειρα που παραμένουν όνειρα, χιούμορ, μεγάλα μυστικά, μικρά μυστικά, αυτοσαρκασμό, αναζητήσεις και έντονη ανάγκη για εκτόνωση. Μια αναγκαστική συγκατοίκηση τις φέρνει ακόμη πιο κοντά και πυροδοτεί συγκρούσεις, ενδοσκόπηση και οριακές συμπεριφορές.

Το «Χάος και Τάξη (Ένας Φαύλος Κύκλος)» είναι ένα έργο για μια γενιά που είχε περίπου τα πάντα και τα έχασε σχεδόν όλα. Που δεν σταματά να ονειρεύεται, να ελπίζει, να σπάει πλάκα, αλλά και να γκρεμίζει ότι έχτισε αφού πλέον δε φοβάται να χάσει. Για μια γενιά που τα έχει ζήσει όλα. Ή και τίποτα.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Μέσα από την σύντομη συγκατοίκηση των δύο κεντρικών ηρωίδων της ιστορίας παρακολουθούμε τους σύγχρονους προβληματισμούς που μαστίζουν τις νεότερες γενιές. Άνθρωποι που βιώνουν δυσκολίες αλλά έχουν την δυνατότητα την ίδια στιγμή να πάρουν μια ασφαλή απόσταση από αυτά που τους απασχολούν και να αντιμετωπίσουν την ζωή με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Άνθρωποι που ενώ παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά την επόμενη στιγμή δεν διστάζουν να τον αποδημήσουν μπροστά στο κοινό που παρακολουθεί σαν το τρίτο μάτι στην ιστορία. Οι ηρωίδες του έργου χτίζουν γκρεμίζοντας, σπάνε πλάκα και στο τέλος τα σπάνε γενικώς. Κι αυτό δημιουργεί την ταύτιση.

Κείμενο: Γιώργος Τριανταφύλλου / Μαρία – Στέλλα Γκότση

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τριανταφύλλου

Διανομή: Ελένη Θεοδοσοπούλου, Φανή Κουλούρη

** Control

Σκηνοθεσία, Σύλληψη ιδέας: Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. (Ελεύθεροι Αυτοσχέδιοι Ναυαγοί)

Παίζουν

Παρουσιαστής: Θύμιος Διαμάντης

Κοπέλα: Βερόνικα Μπακόλα

Άντρας: Κώστας Κουτρούλης

Περιγραφή

Κατά την διάρκεια ενός τηλεοπτικού προγράμματος, μια κοπέλα τηλεφωνεί δηλώνοντας πως αν δεν βρει αυτόν που ψάχνει θα αυτοκτονήσει. Ο παρουσιαστής της εκπομπής προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να την πείσει να μην το κάνει.

Πόσο αληθινά μπορεί να είναι αυτά που βλέπουμε στην μικρή οθόνη και ποιος έχει τον έλεγχο;

Η Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. παρουσιάζει την παράσταση βασιζόμενη στον αυτοσχεδιασμό, χωρίς γραπτό κείμενο.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος