Agenda Music

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Half Note Jazz Club!

Boem Team

Οι Music Soup παίζουν Burt Bacharach / Τρίτη 21 Δεκεμβρίου

Μετά από πολύχρονη απουσία, οι Music Soup επιστρέφουν στην Ελλάδα, για μία και μοναδική συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική του Burt Bacharach, στο Half Note Jazz Club στις 21/12/2021.

Αφού κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ (Cut To The Chase), στην εταιρεία του θρύλου του jazz organ, Tony Monaco, και έχοντας λάβει πολύ θερμές κριτικές από τον ελληνικό και ξένο τύπο και εκτεταμένο airplay στα τζαζ ραδιόφωνα της Αμερικής, το organ trio στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα μετά από καιρό, παρουσιάζει τη μουσική του Burt Bacharach. 

Κομμάτια όπως Raindrops keep falling on my head, I say a little prayer, Walk on by, Alfie, Wives and lovers, The look of love και πολλά άλλα έχουν ενορχηστρωθεί γύρω από τον κλασικό ήχο του organ trio, άλλοτε instrumental και άλλοτε με την προσθήκη τραγουδιού.

Νέστωρ Δημόπουλος ,κιθάρα

Ευγενία Καρλαύτη, organ, τραγούδι

Βαγγέλης Κοτζάμπασης, ντραμς

“…One of the best organ dates of the year.” Jazz Views with Cj Shearn

“…This is a band with its own personality. And it moves the organ trio ahead without a lot of the requisite Jimmy Smith cliches. Good job!” Grego Applegate Edwards, Gapplegate Music Review

“…High fliers on the local Greek jazz scene, this trio is celebrating their 10th anniversary with a smoking B3 led set that is an appropriate discovery for a label led by a B3 player in the flesh.” Chris Spector, Midwest Entertainment

I recognize immediately that these serious musicians are challenging the listener and themselves to play outside the box.” Dee dee McNeal, Musical Memoirs

“… back in Athens, this CD indicates that there is jazz of Olympian standard going on.” Lance Liddle, Bebop Spoken Here

“…Although the album “Cut To The Chase” is recorded in a studio, the flow of the nine tracks evokes a live recording; It has such momentum, energy and move! Nearly 52 minutes footage immersive and blood pumping. Jan Hocek, JazzPort

…. Όλα τα tracks έχουν μια συνοχή, δίχως να εμφανίζουν πρόδηλα στοιχεία εντυπωσιασμού, προβάλλοντας μιαν originality. Όχι πως δεν υπάρχουν «αναφορές», χάνονται όμως κάτω από την απλότητα των δικών τους θεμάτων και βεβαίως την μεστότητα των παιξιμάτων. Φώντας Τρούσσας , Lifo

Έχουν σπουδάσει το hard bop ιδίωμα σε κάθε του λεπτομέρεια και στην κυριολεξία έχουν ξεσκονίσει κάθε λεπτομέρεια της τέχνης του Jimmy Smith, του Lonnie (Liston) Smith, του Larry Young και κυριολεκτικά γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια της τέχνης του κοσμικού φανκ. Ένα άλμπουμ αισθητικά συγκρίσιμο με τα αριστουργήματα μιας περασμένης jazz εποχής και εμπειρίας. Γιώργος Χαρωνίτης, Αθηνόραμα

Ώρα Έναρξης 21:30

Γενική Είσοδος 12 €

Online αγορά εισιτηρίων Viva

Wax & Boogie Rhythm Combo / 24 Δεκεμβρίου - 29 Δεκεμβρίου

Μία κορυφαία boogie & swing band της Ευρώπης, θα κάνει Χριστούγεννα μαζί μας φέτος στο Half Note!!

Τα τελευταία χρόνια, οι εξαιρετικοί  Wax & Boogie, έχουν κερδίσει την αναγνώριση από τα περισσότερα Φεστιβάλ της ηπείρου μας σαν μία από τις πλέον αντιπροσωπευτικές και ξεχωριστές μπάντες στη σκηνή του rhythm’ & blues, boogie- woogie and του swing.

Το σχήμα το εμπνεύστηκαν και το ξεκίνησαν η Ster Wax με τον David Giorcelli, οι οποίοι αφομοίωσαν κι έκαναν δικά τους τα καλύτερα στοιχεία της Αφρο-Αμερικανικής παράδοσης, κουλτούρας και γλώσσας. Από την μία η δυναμική, ιδιαίτερη και γεμάτη συναίσθημα φωνή της Ster Wax, την κατατάσσει εύκολα μέσα στις πιο ελπιδοφόρες φωνές του R&B της Soul και του Blues. Θυμίζει έντονα τις ιέρειες του είδους όπως την μεγάλη Esther Phillips και την ανεπανάληπτη Ruth Brown.

Οι μοναδικές πιανιστικές ικανότητες του David “Boogie” Giorcelli από την άλλη, θυμίζουν τους masters  του Blues και Boogie-Woogie πιανίστες όπως οι Little Brother Montgomery και Amos Wilburn κι έχουν ξεκάθαρα τις επιρροές τους εκεί!  Όμως ο ήχος του Giorcelli έχει έντονο το συναισθηματικό στοιχείο και μία απίστευτη αίσθηση του swing ενώ παραμένει βαθιά ριζωμένος στην παράδοση. Όταν παρακολουθείς το σχήμα ζωντανεύουν μπροστά σου τo R&B του 50’, το Texas blues και η σκηνή του Kansas city, το rock & roll και απόηχοι από τους Pete Johnson, Albert Ammons, Otis Spann, Esther Phillips, Big Maybelle, Big Joe Turner, του μεγάλου Johnny Otis και της Wynona Carr κι άλλων μεγάλων ονομάτων  των δεκαετιών 40’ & 50’.  Κατά καιρούς οι Wax & Boogie συνεργάζονται και με σπουδαίους μουσικούς όπως οι σαξοφωνίστες Drew Davies, Big Dani Perez και Toni Sola ή κιθαρίστες όπως οι Predicador Ramirez και Martin Burguez.

To σχήμα έχει ήδη κάνει τέσσερα πολύ επιτυχημένα άλμπουμ όπως τα ‘Lost in a Dream – Milano Club Blues Nights’ το 2012, ‘Everynight’ το 2014 and ‘Come with me’ το 2016 ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το επετειακό “Wax& Boogie – 7 years” που περιέχει και το hit “Honey Rum”. Τους αμέσως επόμενους μήνες, αρχές του 2022, έρχεται και το πέμπτο τους άλμπουμ, κομμάτια από το οποίο θα παίξουν και στις εμφανίσεις τους στην Αθήνα.

Αυτά τα Χριστούγεννα κι από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 29 Δεκεμβρίου, η σκηνή κι ο χώρος του Half Note πλημμυρίζουν απ’ την ενέργεια & το vibe, το boogie-woogie και το swing των μοναδικών Wax & Boogie Rhythm Combo.

Εσείς θα λείπετε ??

Ster Wax – vocals

David Giorcelli – piano

Martin Burguez – guitar

Little Jordi – contrabass

Reginald Vilardell – drums

Ώρα Έναρξης : Παρασκευή & Σάββατο 22:00 / Κυριακή – Τετάρτη 21:30

Τιμές εισιτηρίων

Α’ ζώνη 30€ (σε τραπέζι)

Β’ ζώνη 25€ (σε τραπέζι)

Β’ ζώνη Εξώστης 25€ (σε τραπέζι)

Bar ορθίων 20€

Online αγορά εισιτηρίων Viva

Gumbo Ya Ya feat Sugahspank / Από 30 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου

Από 30 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου οι Gumbo Ya Ya παρέα με τη Sugahspank έρχονται στο Half Note για να μας χαρίσουν την απόλυτη εμπειρία ενός αυθεντικού χορευτικού ξεφαντώματος. Οι ρυθμοί της Νέας Ορλεάνης στην καρδιά της Αθήνας.

Οι Gumbo Ya Ya & η Sugahspank θα υποδεχτούν το 2022 με χορευτικούς ρυθμούς και θα μας ζεστάνουν για τα καλά.

Οι Gumbo Ya Ya ξεκίνησαν ως μία συνεργασία ανάμεσα στον πολυτάλαντο John Higgins, πιανίστα-  κιθαρίστα – βοκαλίστα από το San Francisco και έναν από τους κορυφαίους Έλληνες τρομπετίστες τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Μαζί ανακάλυψαν κοινές οδούς μέσα από τη μουσική της Νέας Ορλεάνης, την πόλη όπου γέννησε τη τζαζ και ακόμη δίνει τον παλμό μέσα από τα πολυάριθμα φεστιβάλ της και τους ζωντανούς δρόμους της.

Με τα χρόνια η μπάντα εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο γεμίζοντας με μέλη από τους πιο αγαπημένους τζαζ μουσικούς της Αθήνας. Όταν δε στο σχήμα προστέθηκε και η Sugahspank στα lead φωνητικά, ο αυθεντικός ήχος τους ολοκληρώθηκε χάρη στο εξαιρετικό blues και soul στυλ της.

Η μπάντα παίζει αποκλειστικά αυθεντικό New Orleans ρεπερτόριο, με ένα μεγάλο εύρος από τον Louis Armstrong μέχρι το σήμερα: jazz, R & B και funk. Αυτό όμως που συνδέει τα πάντα μεταξύ τους είναι το soulful συναίσθημα, ο ρυθμός του δρόμου και ο ξεχωριστός τρόπος με τον οποίο γιορτάζει η Νέα Ορλεάνη. 

Sugahspank φωνή

John Higgins φωνή, πλήκτρα

Δημήτρης Παπαδόπουλος τρομπέτα

Sam Marlieri σαξόφωνο

Δημήτρης Σταρίδας τρομπόνι

Χρήστος Κεχρής μπάσο

Δημήτρης Αζοράκος τύμπανα

Ώρα Έναρξης

Πέμπτη 30/12 – 21:30

*Παρασκευή 31/12 – 00:30

Σάββατο 01/01/2021 22:00

Κυριακή 02/01/22  έως Πέμπτη 06/01/22 –  21:30

Τιμές εισιτηρίων

Α’ ζώνη 20€ (σε τραπέζι)

Β’ ζώνη 15€ (σε τραπέζι)

Bar ορθίων 10€

Online αγορά εισιτηρίων Viva

Ιnfo

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες: 210 9213310

Προπώληση: viva.gr 

Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό

Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο άτομα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.

Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.

Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.

Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1

σχετικού, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς:

[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.

Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.

Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1. 

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος