Internal Interviews

Χρίστος Θεοδώρου @ InterBoemViews

Παύλος Λάμπρου


Η σχέση του Χρίστου με τη μουσική ξεκινά από την ηλικία των 13 χρόνων, παίζοντας ως dj σε διάφορα clubs στην Κύπρο, ενώ στα 15 του έπαιζε σε μουσικές σκηνές. 

Πριν από 10 χρόνια περίπου δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα με την ονομασία «Γνωστοί Άγνωστοι», το οποίο αποτέλεσε και το πρώτο σχήμα της «Διαχρονικής Μουσικής Σκηνής», ενώ ως ερμηνευτής συνεργάστηκε με πολλά άλλα συγκροτήματα, που υπήρξαν αρχικά house bands της «Διαχρονικής» και σήμερα συνεχίζουν τη δική τους μουσική πορεία. Όλα τα τραγούδια που έχει γράψει και ερμηνεύσει ο ίδιος κινούνται σε ρυθμούς μπλουζ, ροκ και meanstreet, ενώ κάποια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν λυρικές μπαλάντες. Τα τραγούδια «Μόνο μια φορά» (είχε γραφτεί για την ομώνυμη σειρά του Sigma), «ο Αλέξης», «ο Άνεμος», «Βουλιάζουμε φίλε» και το πιο πρόσφατο «Το άρωμα» εξακολουθούν να παίζουν σε κυπριακούς και ελλαδικούς ραδιοσταθμούς, ενώ κάποιος μπορεί να τα ακούσει και μέσω Youtube.

Τέλος των ‘90’s και θυμάμαι ένα παιδί πίσω από ένα ψηλό τοίχο dj box στο CafeCity να πειραματίζεται και ν’ ακούει διάφορες μουσικές.  Αργότερα ήρθαν και οι πρώτοι μουσικοί πειραματισμοί να σκαρώσει τις δικές του μουσικές και να τραγουδήσει σε μπουάτ, σε παρεΐστικο κλίμα, κάτι που φάνταζε τότε βγαλμένο από άλλη εποχή.


Ένας μουσικός δρόμος σίγουρα όχι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά τον διαβαίνει καθημερινά με πείσμα και αγάπη για τη μουσική. Γράφει στίχους, μουσική και δεν σταματά να εξελίσσεται.  Δεν έχει διαβεί ποτέ την πόρτα του ωδείου αλλά έζησε μουσικές εμπειρίες που δεν θα τις άλλαζε ο ίδιος με τίποτα.

Και να που ήρθε μετά από τόσα χρόνια η μεγάλη έκπληξη. Τον είδαμε στη σκηνή του ελληνικού The Voice. Και ήταν πολύ ευχάριστη αυτή η έκπληξη. Πιο ώριμος μουσικά από ποτέ, έχοντας στο ενεργητικό του πια αμέτρητες live εμφανίσεις ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε το απαιτητικό «Εν λευκώ» της Νατάσσας Μποφίλιου κάνοντας τις καρέκλες των Κωστή Μαραβέγια και Πάνου Μουζουράκη να γυρίσουν. 

Μάλιστα ο Πάνος Μουζουράκης μόλις τον αντίκρισε αναφώνησε «αφεντικούλι!»,  αναφέροντας σε κοινό και κριτές ότι ο Χρήστος Θεοδώρου είναι ο ιδιοκτήτης της ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ στην Λευκωσία, μαγαζί που ο ίδιος έχει τραγουδήσει. Και για όσους γνωρίζουν την πορεία της Διαχρονικής είναι μια από τις δημοφιλείς μουσικές σκηνές στην Κύπρο η οποία αποτέλεσε και αποτελεί «μουσικό σπίτι» πάρα πολλών καλλιτεχνών από την Κύπρο την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

O Χρίστος Θεοδώρου την Πέμπτη 30/03/2017 στις 21:00 στα μικρόφωνα του Boem Radio και στους Γιάννη Σκουλά και Παύλο Λάμπρου


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος