Agenda Music

Charles McPherson Quartet

Boem Team

Σαξοφωνίστας που προέρχεται κατευθείαν από τη σχολή και την κληρονομιά του Charlie «Bird» Parker, o Charles  McPherson έκλεισε φέτος τα 80 του χρόνια και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς στο άλτο και, φυσικά, να αποτελεί ένα από τα θρυλικά ιστορικά τζαζ ονόματα και πρόσωπα. Προέρχεται από τη ιστορική τζαζ σκηνή του Ντιτρόιτ των ‘50’s και, πηγαίνοντας στη Νέα Υόρκη το 1959, βρήκε σύντομα τη θέση του στο γκρουπ του σπουδαίου μπασίστα και συνθέτη Charles Mingus – σταθερός συνεργάτης του οποίου έμεινε επί σειρά ετών, ως τα μέσα των ‘70’s.

Ο Charles McPherson άρχισε να σχηματίζει και να δουλεύει με δικά του γκρουπ από το 1972, δίνοντας έτσι στην μέινστριμ τζαζ και το post-bop την δική του καλλιτεχνική ταυτότητα και χροιά, πράγμα που καταγράφεται σε μια εκτενέστατη δισκογραφία που κρατάει από τα μέσα των ‘60’s μέχρι σήμερα σε ιστορικά jazz labels όπως Prestige, Mainstream, Xanadu, Discovery, Arabesque κ.ά. Ο Charles McPherson ήταν επίσης και ο σαξοφωνίστας που επέλεξε ο Clint Eastwood για να «καλύψει» κάποια από τα σόλο του Charlie Parker που χρησιμοποίησε στο σάουντρακ της σπουδαίας ταινίας του, «Bird», του 1988. 

Ο Charles McPherson είναι εγκατεστημένος από το 1978 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας και φέτος, που έγινε 80, το γιορτάζει με μια ιδιαίτερη και σημαντική περιοδεία, με σπουδαία μουσική και μουσικούς, που τον φέρνει και στο Half Note Jazz Club.

Charles McPherson: άλτο σαξόφωνο, Albert Palau: πιάνο, Mark Hodgson: κοντραμπάσο, Stephen Keogh: ντραμς


Official page

Listen on Spotify

Follow them on FB

Official YouTube Channel

Facebook event 

INFO

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)

*Τη Δευτέρα 4/11 έκπτωση 5€ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 22.30, Κυριακή & Δευτέρα 21.30. 

Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος