Agenda Music

Χάνομαι γιατί Ρεμβάζω | Ιάμβη

Boem Team

Μια βραδιά με το θρυλικό και από τα πιο παλιά μουσικά σύνολα, τους «Χάνομαι γιατί Ρεμβάζω», αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας!

Πόσο μάλλον όταν αφορά στην παρουσίαση ενός ξεχωριστού εγχειρήματος, του βιβλίου - cd «Ιάμβη», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Μπαράκι της Διδότου.

Οι «Χάνομαι γιατί Ρεμβάζω», στο τελευταίο αυτό πόνημά τους,  τραγουδούν ιαμβεία και μας συστήνουν με το δικό τους τρόπο το έργο των Ελλήνων Λυρικών Ιαμβογράφων - Αρχίλοχου, Σιμωνίδη, Ιππώνακτα, Ανάνιου, Σκυθίνου, Κράτη, Αισχρίωνα - σε μετάφραση του Γιάννη Δάλλα.

To album περιλαμβάνει επίσης τις «Σπονδές»,  μια συλλογή μουσικών φράσεων για κιθάρες εκ του συστάδην, ως μεταφορά των μουσικών καθιερώσεων των Αγερμών (τα σημερινά κάλαντα ή καλήμερα).

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν για το έργο ο μουσικογράφος – συγγραφέας Σταύρος Καρτσωνάκης και ο Χάρης Γ. Καβαλλιεράτος, ένας από τους ιδρυτές του συνόλου.

Συντελεστές:

Θεοδώρα Μπάκα - τραγούδι, Barbara Sauter - βιολί, Θόδωρος Κοτεπάνος - πιάνο, Χάρης Γ. Καβαλλιεράτος - κιθάρα, Μιχάλης Σουλάκης - κόντρα μπάσο.

Μουσική: Γιώργος Φιλιππάκης, Χάρης Γ. Καβαλλιεράτος

Το βιβλίο – cd «Ιάμβη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ώρα 7.30 μ.μ.

Ελεύθερη είσοδος

To Μπαράκι της Διδότου – Πολυχώρος Πολιτισμού

Διδότου 3, Κολωνάκι

Τηλ.: 210 3642990


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος