Agenda Music

Blues Cargo | Special Guest Michael Dotson

Boem Team

Οι Blues Cargo, η πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Ελληνικής σκηνής συναντά τον  παγκοσμίου φήμης bluesman από το Σικάγο Michael Dotson, για μια μοναδική βραδιά, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου. Στο Half Note Jazz Club.

O Michel Dotson με την “high energy Chicago-style house rockin’ blues” μουσική του, ένα ωμό μείγμα από shuffles και boogies με γερές ρίζες στην παράδοση, μαζί με Chicago-Funky-Soul-Blues Standards από τους Blues Cargo αλλά και με πολλές δικές τους συνθέσεις από τα τρία άλμπουμ τους. 

Δε θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι οι Blues Cargo δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τις καλύτερες blues μπάντες του Σικάγο.

Μια μπάντα με 35 χρόνια ζωής, πολύτιμες εμπειρίες και απόλυτη αίσθηση της φόρμας και του ήθους του μπλουζ που στην μακρόχρονη πορεία της έχει συνοδεύσει μουσικούς όπως Guitar Shorty, U.P Wilson, Louisiana Red, Lurrie Bell, Big Time Sarah, Eddie C. Campbell, Lefty Dizz, Blind Mississippi Morris, Sweet Betty, Jimmy Morello, Nellie Tiger Travis, Jolly Jumper and Big Moe κ.α.

Το άλμπουμ τους “Delayed Delivery” (2009),  απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από το μεγαλύτερο Αμερικανικό περιοδικό με διεθνές κύρος “Blues Review” αλλά και το πρόσφατο “On Time” απέσπασε επίσης εξαιρετικές κριτικές από το Αμερικανικό περιοδικό “Blues Blast Magazine”.

O Michel Dotson γέννημα-θρέμμα του Νότιου Σικάγο, απέκτησε τις επιρροές του ήδη από την εφηβεία, τρυπώνοντας στα μπαρ όπου εμφανίζονταν όλοι οι θρύλοι της εποχής: Muddy  Waters, Buddy Guy, Junior Wells, Otis Rush. Ως κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με τούς μεγαλύτερους καλλιτέχνες του είδους. Υπήρξε μέλος των περίφημων Teardrops του Magic Slim για πάρα πολλά χρόνια, ένα σχήμα που απέσπασε το βραβείο W.C Handy για την καλύτερη blues μπάντα στον κόσμο. Έχει συνεργαστεί με τους Aaron Burton, Big Time Sarah, Little Mac Simmons, Jimmy Burns, Big Jack Johnson και άλλα ηχηρά ονόματα της blues σκηνής των Η.Π.Α. Εδώ και πάνω από δέκα χρόνια ακολουθεί μια πετυχημένη σόλο καριέρα σε Ευρώπη και Αμερική. Το 2006 κυκλοφορεί το πρώτο του CD “Lightning in my pocket” και το 2010 κυκλοφορεί το " A fork in the road ". Εδώ και αρκετά χρόνια είναι μόνιμο μέλος της διεθνούς φήμης και βραβευμένης μπάντας "Mississippi Heat". 

Την Πέμπτη  15 Φεβρουαρίου, οι μοναδικοί Blues Cargo και Michael Dotson θα βρεθούν στο Half Note Jazz Club, για μια ανεπανάληπτη Chicago blues βραδιά! 

Δημήτρης Ιωάννου - μπάσο, τραγούδι,

Στέλιος Ζαφειρίου - κιθάρα, 

Γιώργος Λαγογιάννης – πλήκτρα - τραγούδι, 

Μπάμπης Τσιλιβίγος – Σαξόφωνο, 

Γιάννης Χριστόπουλος –ντραμς.

Info 

BLUES CARGO special guest Michael Dotson 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 10€

Προπώληση εισιτηρίων: more.com, halfnote.gr

Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους. *Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση. *Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος