Point Of View

Beyond This Earth/ Mr. Booze live @ six d.o.g.s. - Review

Κωστής Γωγιός

Την Κυριακή 13/11 οι Beyond This Earth γιόρτασαν την κυκλοφορία του πρώτου τους album “Universal Fury” με μια συναυλία-παρουσίαση του album. Στη γιορτή ήταν καλεσμένοι οι Mr. Booze με δύο δίσκους στο ενεργητικό τους, αλλά και αρκετός κόσμος που τίμησε με την παρουσία του τα δύο συγκροτήματα. Δύο συγκροτήματα από δύο διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και κόσμος που αποδεικνύει ότι το “Support your local scene” υπάρχει.

Mr. Booze 

Οι Καλαματιανοί Mr. Booze ανέβηκαν πρώτοι στη σκηνή του six d.o.g.s. 4μελές συγκρότημα με μία κιθάρα, μπάσο και drums. Κι ενώ πίσω προβάλλονταν σκηνές από το “Viy” (όπως με ενημέρωσε ο σινεφίλ φωτογράφος), μπροστά έβλεπες ένα προβαρισμένο και δεμένο συγκρότημα. Οι Mr. Booze έδειχναν την αγάπη τους για τους Black Sabbath με κάθε τρόπο: από το custom-made ταυράκι του Iommi με τους χαρακτηριστικούς σταυρούς, μέχρι τις συνθέσεις και τη διασκευή στο “Snowblind” που επέλεξαν. Mid-tempo προς γρήγορες συνθέσεις κι ένας ‘70s hard rock ήχος με αναφορές στους Monster Magnet, Spiritual Beggars και παρόμοια ωραία πράγματα. Groovy κομμάτια, ωραία riffs και μελωδίες, ωραία solo κι ένα πολύ καλό rhythm section που σε αρκετές περιπτώσεις είχε πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι να μπει η κιθάρα. Ο τραγουδιστής διαθέτει πολύ ωραία φωνή που ταιριάζει με τις συνθέσεις και το ύφος της μπάντας και ιδιαίτερη σκηνική παρουσία. Οι Mr. Booze ακούγονται και βλέπονται πολύ ευχάριστα και ειδικά τα νέα τους κομμάτια αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις. 

Beyond This Earth

Μετά τους Mr. Booze, τα ηνία στη σκηνή ανέλαβαν οι Beyond This Earth. To 5μελές συγκρότημα από τη Λιβαδειά (δύο κιθάρες, μπάσο και drums) γέμισε την μικρή σκηνή του six d.o.g.s. για να παρουσιάσει ζωντανά το ντεμπούτο του (“Universal Fury”) που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες. Οι Beyond This Earth ξεκίνησαν με 3 κομμάτια από το EP τους και συνέχισαν με κομμάτια από το “Universal Fury”. Ηχητικά έβγαινε ένας heavy rock ήχος μπολιασμένος με δόσεις stoner. Ωραία κιθαριστικά και μελωδικά σημεία, βρώμικο hard rock και ένας τραγουδιστής με γρέζι, δυναμική παρουσία, ενέργεια και τσαμπουκαλεμένα φωνητικά. Η πάρτυ και χαλαρή διάθεση της βραδιάς ήταν φανερή και μάλιστα ο τραγουδιστής κατέβηκε από τη σκηνή και τραγούδησε μαζί με τον τραγουδιστή των Mr. Booze. Διασκεύασαν  το “Ace of Spades” που ταίριαξε πολύ ωραία με την «βρωμιά» της μπάντας. Επικοινωνιακοί, προλόγιζαν τα κομμάτια, έκαναν χαβαλέ και ευχαριστούσαν τον κόσμο για την παρουσία του. Το νέο album έχει ωραίες συνθέσεις (κουράστηκα μόνο σε 2-3 κάπως «υπερβολικά» σημεία), φαίνεται ότι έχουν δουλέψει και στο δίσκο και στις πρόβες και είχαν μια θετικότατη παρουσία.    

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος