Agenda Music

Αντώνης Μιτζέλος and friends | Κιθαρωδία 2022

Boem Team

Ο Αντώνης Μιτζέλος είναι ένας από τους διακεκριμένους Έλληνες συνθέτες της γενιάς του με αμέτρητες διαχρονικές επιτυχίες και κιθαρίστας με διεθνή δράση και αποδοχή. Η συνθετική διαδρομή του αγγίζει σε  διάρκεια τις τέσσερις δεκαετίες με δημιουργική συνέπεια και ακατάπαυστη παρουσία στον μουσικό πολιτισμό της χώρας. Τα τραγούδια του λίγο πολύ όλοι τα έχουμε σιγοτραγουδήσει και τα τελευταία χρόνια τα ερμηνεύει ο ίδιος  στις συναυλίες του με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, κτίζοντας ένα μοναδικό προσωπικό ερμηνευτικό προφίλ. Ως ιδρυτικό μέλος της θρυλικής rock μπάντας Τερμίτες χαρακτήρισε τον σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο της χώρας με τα  τραγούδια και τα χέρια του για πολλά χρόνια. 

Επανερχόμενος με ορμή και «ηλεκτρική» διάθεση στις ζωντανές εμφανίσεις του αυτό τον χειμώνα, ο Αντώνης Μιτζέλος παρουσιάζει από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή νωρίς το βράδυ στην νεοσύστατη μουσική σκηνή «Caja de Musica»  στο κέντρο των Αθηνών, την παράσταση «Κιθαρωδία». Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία, εκρηκτική αλλά και ατμοσφαιρική με τρελή διάθεση για «παιχνίδι» και ανατροπή. Ο Αντώνης παίζει κιθάρα. Τραγουδάει, αφηγείται. Ιστορίες πολλές. Απολογίες. Μελλοντολογίες. Με πρόγραμμα. Χωρίς πρόγραμμα. Γέλιο. Ένταση. Δάκρυ. Χαρά. Αυτοσχεδιάζει και βέβαια jam-άρει πάνω σε τραγούδια του παλιά και νέα. Τραγούδια δικά του. Δικά μας. Παλιά. Αρχαία. Νέα. Ακυκλοφόρητα. Οργανικά. Έρωτας. Επιλέγει και τραγουδά με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια  που έχει γράψει ο ίδιος μα και συνθέτες που θεωρεί ως φίλους του. Μαχαιρίτσας, Βαρδής, Χιώτης, Σιδηρόπουλος, Λοΐζος, Άσιμος κ.α. Θα τα ακούσουμε συμμετέχοντας και τραγουδώντας όλοι μαζί, όπως συνηθίζεται στις παραστάσεις του Αντώνη Μιτζέλου και της Κιθαρωδίας. Δεν αποκλείονται και έκτακτα καλλιτεχνικά φαινόμενα! Guests. Φωνές. Φίλοι. Jamming. Ιστορίες. Με το ίδιο μακό. Και φέτος. Τύμπανα Βαγγέλης Παπαχριστόπουλος. Πιάνο Φωνητικά Γιώργος Πανταζής. Όλα αυτά μαζί με το κάλεσμα επί σκηνής νέων καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών και ερμηνευτών κάνουν την «Κιθαρωδία» ένα ζωντανό πυρήνα τέχνης και τις Κυριακές μας γεμάτες από ψυχαγωγία, επικοινωνία, ποιοτική μουσική και χαρά.

Κάποια από τα τραγούδια που έχει συνθέσει ο Αντώνης Μιτζέλος είναι τα: Με το ίδιο μακό, Πως μπορώ ,Ψυχή Βαθιά, Φτάνει που κλαίμε, Βασίλισσα της Σιωπής, Φύλακας Άγγελος, Πόσο σε Θέλω, Κόψε και μοίρασε στα δυο, Δεν λέει η καρδιά να μάθει, Τίποτα, Σκόνη, Δεν απαντά, Πες μου θάλασσα, Ο χρόνος νικά, Έλα μου, Να’φευγα, Σκληρή μουσική, Η πρώτη μας φορά κ.α. Τραγούδια του έχουν τραγουδήσει οι Γ.Κότσιρας - Λ.Μαχαιρίτσας- Γ.Νταλάρας -  Φλέρυ Νταντωνάκη - Σ.Βόσσου - Σ.Μπουλάς - Ε.Αρβανιτάκη - Ε. Ζουγανέλη- Α.Πρωτοψάλτη -  Ε.Βιτάλη - Κ.Χατζής - Β.Παπακωνσταντίνου κ.α 

Έναρξη: 21.00 | Είσοδος: 12 ευρώ  

Caja de Musica

Σινώπης 27

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος