Agenda Theater

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής Γιώργου Κουζούνη

Boem Team

Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου  διοργανώνει αναδρομική Έκθεση ζωγραφικής προς τιμήν του αείμνηστου ζωγράφου Γιώργου Κουζούνη στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Ο Γιώργος Κουζούνης (1922-1998) σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Μοσχάτο και δίδαξε εθελοντικά για μια δεκαετία στο εργαστήριο ζωγραφικής του Δήμου. 

Ήταν ένας εξαίρετος ζωγράφος καθώς δημιούργησε ζωγραφικά έργα πρωτοποριακά για την εποχή του αλλά το έργο του παραμένει σχεδόν άγνωστο, αν και η συμμετοχή του σε εκθέσεις ήταν πλούσια. Έγινε γνωστός κυρίως από τις γιγαντοαφίσες για τον κινηματογράφο. Παράλληλα έχει εικονογραφήσει βιβλία, έχει φιλοτεχνήσει τοιχογραφίες σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους καθώς και μία σειρά πορτρέτων πρωθυπουργών που κοσμούν τη Βουλή των Ελλήνων. 

Η έκθεση περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις θεματικές ενότητες της καλλιτεχνικής του πορείας, εποπτικό τεκμηριωτικό υλικό (φωτογραφίες, χρονολόγιο, δημοσιεύσεις) καθώς και πλούσιο εκθεσιακό υλικό με σχέδια, βιβλία εργαλεία. Παράλληλα θα υπάρχουν αναφορές για τα παράλληλα καλλιτεχνικά ρεύματα και τις τάσεις της τέχνης για όλη τη χρονική περίοδο της μακράς καλλιτεχνικής πορείας του και για τις νοηματικές αφηγήσεις του. 

Η αναδρομική έκθεση του Γιώργου Κουζούνη στο Ίδρυμα Κακογιάννη θα επιχειρήσει να καταγράψει τη σημασία του έργου του και να την επικοινωνήσει σε ένα ευρύτερο κοινό. 

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Διάρκεια έκθεσης: 18 Απριλίου-6 Μαΐου, καθημερινά 18.00 -22.00. Στον εκθεσιακό χώρο 1ου και 2ου ορόφου.

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο 08:00-22:00. Από 22:00 έως 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από 10:00 έως 01:00. Από 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος