Internal Interviews

Αλκίνοος Δωρής @ Boem Radio

Νάγια Παπαπάνου


Την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 19:00, φιλοξενούμενος της Βεγγέρας ο Αλκίνοος Δωρής, ο αινιγματικός Μίκλος Γκαραγκάι που είναι ο κεντρικός ήρωας του έργου «Ο Αστικός Μύθος του Γ.Ψ.» που συνέγραψε στα πλαίσια του studio δραματουργίας του Εθνικού Θεάτρου και παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Θέατρο Επί Κολωνώ. 

Ο Αλκίνοος Δωρής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έλαβε μετεκπαιδευτική ειδίκευση στην Θεατροπαιδαγωγική στην Γερμανία, στην σχολή Ernst Busch.

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες με την ιδιότητα του δραματουργού και κατά περίπτωση του ηθοποιού. Με την Άννα Κοκκίνου στα έργα «Ο Παπαγάλλος μου», «R.E.M κήπος», «Μίμοι του Ηρώνδα», με τον ΓιάννηΧουβαρδά στη παράσταση «Κάζιμιρ και Καρολίνα», επιπλέον είναι στενός συνεργάτης του Νίκου Φλέσσα (ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Διπλούς Έρως») και μέλος του διετούς studio δραματουργίας του Εθνικού θεάτρου υπό την καθοδήγηση της Σύλβιας Λιούλιου.

Το πρώτο έργο του (Θάλασσα με Άμμο) παρουσιάστηκε το 2018 με τη μορφή σκηνικού αναλογίου στο Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα. Επίσης σε μορφή σκηνικού αναλογίου έχει παρουσιαστεί το έργο του «Η κατακλείδα της γυναίκας» με την Αμαλία Μουτούση να ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας LOXODOX. Το πρώτο ολοκληρωμένο έργο του «Ο Αστικός Μύθος του Γ.Ψ.»γράφτηκε στα πλαίσια του studio δραματουργίας του Εθνικού Θεάτρου, με την εξαιρετική στιγμή ορόσημο για την πορεία του έργου, masterclass καθοδηγούμενο από τον Στάθη Λιβαθηνό.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος