Agenda Theater

Άκρως Συμπαντικό

Boem Team

Η Μπέσσυ Μάλφα, ο Κώστας Καζανάς, η Φωτεινή Ντεμίρη, ο Μιχάλης Μαρκάτης, η Τζούλι Τσόλκα και ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής θα συναντιούνται έως το Πάσχα στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για κάτι… Άκρως Συμπαντικό!

Στη μετάφραση και σκηνοθεσία της παράστασης η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη σε παραγωγή της A PRIORI.

Στην πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία (ο πρωτότυπος τίτλος είναι “Humble Boy” καθώς η ιστορία αναφέρεται σε έναν «σύγχρονο» Άμλετ) η οποία παρουσιάζεται σε Πανελλήνια Πρώτη, η συγγραφέας Charlotte Jones μέσα από συνεχείς ανατροπές, καταφέρνει να αποκαλύψει με μοναδικό τρόπο τις δυσκολίες και την περιπλοκότητα, αλλά παράλληλα την αξία και την ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων, καθώς και της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι έξι ήρωες -εκ πρώτης τόσο διαφορετικοί μα στην ουσία τους τόσο όμοιοι- συναντιούνται σ’ έναν ανθισμένο κήπο και εγκλωβίζονται σαν μέλισσες σ’ έναν ιστό αράχνης από τον οποίο πασχίζουν να ελευθερωθούν. Δεν έχουν όμως πολύ χρόνο. Μονάχα… ως το τέλος του καλοκαιριού.

Το έργο απ’ όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου το 2001 απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές και πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτό της Ένωσης Κριτικών ως το καλύτερο νέο έργο.

Η βραβευμένη συγγραφέας ταξίδεψε στην Ελλάδα και παρακολούθησε την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης (είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται έργο της στην Ελλάδα) έπειτα από πρόσκληση της εταιρίας παραγωγής A PRIORI.

«Αριστοτεχνική παράσταση. Αυτή ήταν μια από τις καλύτερες παραγωγές του έργου που έχω δει. Μου άρεσε ο ρυθμός της παράστασης και ένιωσα ότι η σκηνοθέτης αποτύπωσε τέλεια το μεταφυσικό σκέλος του έργου. Το έργο έχει μια πρόκληση όσον αφορά τις τονικές αλλαγές, αλλά όλοι οι συντελεστές ανταπεξήλθαν με μαεστρία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια τη συγκίνησή μου.» Σάρλοτ Τζόουνς

Υπόθεση

Ο πατέρας Τζιμ Χαμπλ, βιολόγος και μελισσοκόμος, πεθαίνει αρχές καλοκαιριού. Ο μοναχογιός του, Φήλιξ, αστροφυσικός ερευνητής του Κέιμπριτζ, αφήνει στην άκρη τις μελέτες του κι επιστρέφει στο πατρικό του για την κηδεία. Η σχέση του με τη μητέρα του, Φλώρα, είναι διαλυμένη και οι ακατάπαυστες διαφωνίες τους συνεχίζονται ακόμη πιο έντονα λόγω του πένθους. Η Μέρσι, φίλη της Φλώρα, προσπαθεί μάταια να κρατήσει τις ισορροπίες, ενώ το ήδη φορτισμένο τοπίο έρχονται να ταράξουν ο επιχειρηματίας Τζορτζ και η κόρη του, Ρόζι. Όλα αυτά εκτυλίσσονται στον ανθισμένο κήπο του σπιτιού των Χαμπλ τον οποίο φροντίζει ένας παράξενος κηπουρός.

Δημιουργική ομάδα

Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη 

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου 

Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Οικονόμου

Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη

Σχεδιασμός φωτισμών: Αργύρης Θέος 

Βοηθός σκηνοθέτη: Πάμελα Οικονομάκη

Make-up artist: Ράνια Γιαννάκη

Creative Agency: Grid Fox 

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού 

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Κώστας Καζανάς, Μπέσσυ Μάλφα, Μιχάλης Μαρκάτης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Φωτεινή Ντεμίρη, Τζούλι Τσόλκα 

Πληροφορίες παράστασης

Πέμπτη 21.15, Σάββατο και Κυριακή 18.00

Διάρκεια: 115’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων

20€ Ζώνη Α / 17€ Ζώνη Β / 14€ Ζώνη Γ

Τις Τετάρτες γενική είσοδος 14€

Ανηλίκων/Ανέργων/ΑΜΕΑ/Ατέλειες ηθοποιών: 12€ (κράτηση ή αγορά μόνο στο ταμείο του θεάτρου με επίδειξη ταυτότητας και κάρτας)

Ειδικές τιμές για γκρουπς κατόπιν συνεννόησης.

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «Η ΑΓΚΑΛΙΑ»

Προπώληση

-TICKETMASTER

-ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ τηλ. κρατήσεις: 2103464380

-TICKETMASTER τηλ. κέντρο 2111981535 

-MY DAILY SPOT Σύνταγμα (Μητροπόλεως 25), τηλ: 2117502946

-MY DAILY SPOT Κολωνάκι (Τσακάλωφ 14), τηλ: 2117502947

Πρόσβαση στο θέατρο

Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα, 11854

Μετρό (στάση Κεραμικός)

Βραβεία και υποψηφιότητες

Winner! Susan Smith Blackburn Prize

Winner! The Critics' Circle Theatre Award - Best New Play

Winner! The People's Choice Award - Best New Play

Nominee! Lawrence Olivier Award - Best New Play

Winner of two Lawrence Olivier Awards for Best Actress in a Supporting Role (Marcia Warren) and Best Set Designer (Tim Hatley) for the production of National Theatre of England directed by John Caird.

Κριτικές για το έργο

“Στενάχωρο, πολύ στενάχωρο, αστείο, παρά πολύ αστείο... Ένα πραγματικά υπέροχο θεατρικό έργο.” Sunday Times

“Πλούσιο, πρωτότυπο, έξυπνο, αστείο και συγκινητικό.” Daily Telegraph

“H Charlotte Jones γράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για ανεπίτευκτα συναισθήματα, ανθρώπινες σχέσεις και γεγονότα.” The Observer

“Υπέροχα γραμμένο έργο, με μια εξαίσια ισορροπία μεταξύ του αιχμηρού του χιούμορ και της πνευματικής διορατικότητάς του.” The Stage

“Συναρπαστική ιστορία. Κέρδισε το στοίχημα.” The Daily Mail


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος