Agenda Music

Αυτή η πόλη

Boem Team

Ο Silot διασκευάζει Μikro χορεύοντας.

Η Αθήνα πήρε πίσω τους ήχους της και ετοιμάζεται για νέες εκρήξεις.

Πριν έναν χρόνο και μερικούς μήνες, η πόλη σφράγισε και όλα έκλεισαν: μπαρ, σινεμά, θέατρα, καφέ, σχολεία, σημεία συνάντησης των ανθρώπων.

Αυτή η πόλη έπαψε να αναπνέει μουσική, έπαψε να χορεύει, έπαψε να κινείται. Συναισθήματα και ανάγκες σφραγίστηκαν πίσω από μια μάσκα. 

Με νοσταλγικό στίγμα, ο Silot προσεγγίζει ξανά τον χορό με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο: Διασκευάζει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια των Μίκρο, το «Αυτή η πόλη». Μοιάζει το κομμάτι να γράφτηκε χθες-οι στίχοι του αφορούν το παρόν μας, κατά το οποίο αναπολούμε μια πόλη που έμενε άυπνη γιατί ζούσε ασταμάτητα!

Οι Beyond που υπογράφουν την νέα μουσική παραγωγή φέρνουν τον Silot σε ένα νέο dance σύμπαν, στο οποίο δεν τον έχουμε συνηθίσει. 

Το κομμάτι των Μίκρο μετατράπηκε σε μια ηχοποιητική αφήγηση για τις πρώτες μέρες μετά την καραντίνα, τις πρώτες μέρες μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, τις πρώτες μέρες της υπόλοιπης ζωής μας.

Οι ήχοι μιας πόλης που χορεύει

Στο κομμάτι του Silot ξεχωρίζουν  οι ήχοι που χάσαμε και σχεδόν ξεχάσαμε.

Ήχοι που έπαψαν να ακούγονται, όπως το τσιν-τσιν των ποτηριών, τα γέλια μετά την παράσταση, τα παιχνίδια σε παιδότοπους, τα φιλιά, η κίνηση στους δρόμους, οι “θόρυβοι” από μια παρτίδα bowling ή μπιλιάρδου, τα φωτογραφικά κλικ από έναν γάμο...

Αυτό το σύμπαν λοιπόν της “θορυβώδους” μας ζωής εκρήγνυται μες στο ανεβαστικό beat του κομματιού. Οι ήχοι της πόλης που ξαναζωντανεύει παντρεύονται μεταξύ τους και αποτελούν  ένα μέρος των μουσικών ηλεκτρονικών οργάνων.

«Θέλω να χορέψουμε όπως τότε ξανά, να εκραγούμε», τραγουδάει ο Silot  στο ρεφρέν και η ταύτιση που νιώθουμε είναι μεγάλη!

Ακόμα και τώρα που όλα άνοιξαν, ο χορός  μοιάζει ακόμα σαν κάτι μακρινό, σαν μια ανάμνηση που θέλουμε (και μπορούμε) να ζωντανέψουμε.

Νοσταλγικό, τρυφερό και επίκαιρο, αυτό το τραγούδι ξανασυστήνεται με τον πιο φρέσκο τρόπο για να εκφράσει την ανάγκη μας για εκτόνωση. Για έκρηξη.

Πάμε να χορέψουμε, λοιπόν;

Άκουσαν το κομμάτι και είπαν για αυτό (αφού το χόρεψαν): 

“Η μουσική ξαναήρθσε στην ζωή μας. Θέλω να χορέψουμε όπως τότε ξανά.Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της ποπ σκηνής! Καλή επιτυχία.” Σοφία Αρβανίτη, τραγουδίστρια

Αυτό που άκουσα, με έκανε να νιώθω όπως ένιωθα παλιά που έβγαινα έξω τα βράδια και χόρευα και ένιωθα ελεύθερη, αλλά κυρίως ότι μπορούσα να κατακτήσω τον κόσμο. Αυτό το συναίσθημα, ότι ήθελα να χαθώ μέσα σε περιπέτειες!” Μαίρη Ρετσίνα, ραδιοφωνική παραγωγός, podcaster

“Από τις πιο γαμάτες και επίκαιρες διασκευές που έχω ακούσει ποτέ!” Robin Skouteris, μουσικός παραγωγός, dj


“Αυτή η πόλη”

Στίχοι - μουσική: Νίκος Μπιτζένης 

Music production: Beyond 

Recording at Final Sound Studio 

Cover Photo by A Shiny Day 

Graphic art by Alati Design 

Music distribution by Digital Minds 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος