Agenda Music

AfroBanana Republic Festival

Boem Team

Το πιο πολυαναμενόμενο event του καλοκαιριού επιστρέφει. Στις 20, 21 και 22 αυτού του Ιούλη, το AfroBanana Republic Festival θα μεταφέρει τους οπαδούς του κεφιού και του ξεφαντώματος σε ένα αιθέριο παράλληλο σύμπαν, που θα κατακλυστεί από τη μαγεία της δημιουργικής καινοτομίας και έκφρασης, σε ένα συναρπαστικό τριήμερο μουσικού πλουραλισμού, ολιστικής ευεξίας,  απροσδόκητων καλλιτεχνικών παρεμβάσεων και οικογενειακής διασκέδασης για όλες τις ηλικίες. 

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τη γνωστή ΜΚΟ “ABR - Alternative Brains Rule”, η οποία αποτελείται από ένα μεγάλο εύρος πρωτοπόρων και δημιουργικών ανθρώπων που δρουν στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τη συνεργασία του με την Τράπεζα Κύπρου στο χώρο της καινοτομίας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την υποστήριξη σε δημιουργικές νεανικές πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο τη θετική επίδραση στην τοπική πολιτιστική σκηνή.

Αντλώντας ενέργεια από αυτή τη διάθεση καινοτομίας, το AfroBanana Festival ασπάζεται ένα πνεύμα ανανέωσης, το οποίο αποτυπώνεται στη νέα του παραθαλάσσια τοποθεσία, μόλις δυο βήματα από την ακρογιαλιά, το γραφικό δάσος του Κιτίου, καθώς και στο πλουσιότερο ημερήσιο πρόγραμμα στην ιστορία του event, ωθώντας τους πιστούς του φεστιβάλ να βυθιστούν ολόψυχα στην απόλυτη καλοκαιρινή φεστιβαλική εμπειρία.

Με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες –«Μουσική και Τέχνες» (Music & the Arts), «Δημιουργικότητα και Καινοτομία» (Creativity & Innovation), «Οικογένεια και Παιδιά» (Family & Kids) και «Γαστρονομία» (Food & Drink), οι ενθουσιώδεις και ένθερμοι θαμώνες του φεστιβάλ μπορούν να προσμένουν σε μια πέρα για πέρα καθηλωτική εμπειρία. Δεν είναι μόνο ο χορός μέχρι το πρώτο φως του ήλιου, υπό τους ήχους ασύλληπτης μουσικής, αλλά το ότι στην καρδιά του φεστιβάλ συναντά κανείς τον παλμό της συλλογικής εμπειρίας, η βαθιά περιβαλλοντική συνείδηση, καθώς και η άσβεστη επιθυμία για ανταλλαγή ιδεών, αποθέωση της δημιουργικότητας και πυροδότηση ενός κλίματος ανανέωσης. 

Ας επιστρέψουμε όμως στη μουσική. Με το παράσημο των πιο ξεχωριστών μουσικών εμπειριών του νησιού να κοσμούν το βιογραφικό του, το φετινό φεστιβάλ, μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο στην εντέλεια, υπόσχεται ένα εκρηκτικούς fusion ήχους, από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. Ο παγκόσμιας φήμης πρωτεργάτης του highlife και του afrobeat, ο Ebo Taylor and the Saltpond City Band, κουβαλά funky στολίδια στις αποσκευές του από τη μακρινή Γκάνα, ενώ η Afrodyssey Orchestra είναι έτοιμη να μας πάρει τα μυαλά μέσα από μια μίξη από αφρικανικούς ρυθμούς και πατροπαράδοτα ελληνικά μουσικά ιδιώματα. Ο Ed Davenport, με βάση το Βερολίνο, επιστρέφει για ένα ακόμη ηλεκτρισμένο set, σε house και techno ρυθμούς, ενώ το Afro-Latin κουαρτέτο των Penya θα προσθέσει μια δόση εξωτικού μυστικισμού στην όλη εμπειρία. 

Πώς θα μπορούσε, όμως, να λείπει το ντόπιο στοιχείο από το σπουδαιότερο φεστιβάλ της Κύπρου; Πάντα προσηλωμένο στο να προωθεί και να δίνει βήμα στην εγχώρια μουσική σκηνή, αλλά και μονίμως εναρμονισμένο με ό,τι πιο φρέσκο και μοντέρνο κυκλοφορεί στα λημέρια του, το AfroBanana παρουσιάζει την αφρόκρεμα των συγκροτημάτων και των DJ’s που κυκλοφορούν στην Κύπρο, μεταξύ των οποίων φιγουράρουν τα ονόματα των Afrofox, Mighty Sugarcane και Macumba. 

Όσο για τους λάτρεις του φαγητού, αυτοί θα ικανοποιήσουν τα γκουρμέ αισθητήρια τους στον γαστρονομικό παράδεισο του “Food & Drinks Market”, όπου κάθε κιόσκι θα προσφέρει γαργαλιστικές απολαύσεις του ουρανίσκου από όλο τον πλανήτη, την ίδια στιγμή που καταρτισμένοι mixologists θα φιλοτεχνούν λαχταριστά κοκτέιλ αποκλειστικά για την περίσταση. Ο παιδότοπος, που θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, παρέχει ένα  εμπνευσμένο πρόγραμμα παιδικών δραστηριοτήτων, με σκοπό να γοητεύσει το μυαλό των παιδιών, να πυροδοτήσει την περιέργειά τους και να απογειώσει τη δημιουργικότητα, ενόσω οι γονείς αφήνονται, ακριβώς δίπλα, στα φεστιβαλικά vibes και χαλαρώνουν με ένα ποτό ή κάποιο δροσιστικό ρόφημα στο χέρι. Καθώς συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ένα δελεαστικό μενού από events, δραστηριότητες ευεξίας και workshops, που θα περιλαμβάνουν γιόγκα, τάι τσι, μουσικά εργαστήρια και αυτοσχέδιες παραστάσεις – έκπληξη, θα προσφέρει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να ρίξετε άγκυρα στους χώρους του φεστιβάλ.

Με το φεστιβάλ να ξεδιπλώνει τις ομορφιές του σε 24ωρη βάση, η μετακόμιση στους φεστιβαλικούς χώρους και η ολοκληρωτική παράδοση στη μαγεία της εμπειρίας του AfroBanana, μοιάζει μονόδρομος, περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Το φεστιβάλ προσφέρει περιορισμένες θέσεις για σκηνές, κάτω από τους ευκάλυπτους και τα ειδικά σχεδιασμένα σκέπαστρα, ενώ παράλληλα διατίθεται κι ένας αριθμός υποδομών και εγκαταστάσεων. 

Διεθνώς καταξιωμένο ως ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης από τον αρμόδιο φορέα Europe for Festivals, Festivals for Europe, το AfroBanana Republic προσπαθεί κάθε χρόνο να αναβαθμίσει και να βελτιώσει την εμπειρία που προσφέρει. Αυτή τη χρονιά, η νέα του τοποθεσία προσφέρει μεγαλύτερης δυνατότητας κοντινής στάθμευσης, ακριβώς δίπλα στην είσοδο του φεστιβάλ. Ως αποτέλεσμα, η αναμονή για λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους θαμώνες του φεστιβάλ στα αυτοκίνητά τους να αποτελεί παρελθόν, καθώς είναι εξασφαλισμένη η απόλυτη ευκολίας άνετης πρόσβασης στον χώρο. 

Οι εντυπωσιακοί headliners του AfroBanana Republic Festival!

Καθώς ένα από τα πιο συναρπαστικά event του καλοκαιριού κοντοζυγώνει με γοργούς ρυθμούς, το φετινό AfroBanana Republic Festival υπόσχεται στο κοινό ένα μουσικό υπερθέαμα για το οποίο αξίζει να αδημονούν σε πρωτόγνωρο βαθμό! Το γραφικό δασίλιο του Κιτίου, ακριβώς δίπλα στην ακτογραμμή της Λάρνακας, ετοιμάζεται, για πρώτη φορά, να υποδεχτεί τα πλήθη των πιστών του ξεφαντώματος στις 20, 21 και 22 Ιουλίου, και οι λάτρεις της μουσικής μπορούν από τώρα να φαντασιώνονται τρεις φαντασμαγορικές μουσικές σκηνές και να ανυπομονούν για ένα τριήμερο γεμάτο θεσπέσια beats. Με τον εντυπωσιακό αριθμό των 30 συγκροτημάτων και DJs από όλη την Ευρώπη και την Κύπρο, που θα παίζουν ασταμάτητα μουσική από κάθε γωνιά του πλανήτη, να δικαιολογεί κάθε αποθεωτικό επιφώνημα! Από την Afro jazz ώς την electro Cumbia, με ενδιάμεσeς στάσεις, μεταξύ πολλών άλλων, σε funk, blues, flamenco, ένα είναι σίγουρο: ετοιμαστείτε να αγοράσετε καινούργια παπούτσια γιατί οι σόλες σας θα λιώσουν στον χορό! 

Ρίξτε μια ματιά στους έξι headliners του φεστιβαλικού προγράμματος εδώ:

Ebo Taylor and the Saltpond City BandGH (LIVE)

Καθώς το ονειρώδες δάσος του Κιτίου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το πιο καυτό καλοκαιρινό υπερθέαμα, ο θρύλος της Γκάνας Ebo Taylor και η Saltpond City Band ακονίζουν τους ενισχυτές τους για να μοιράσουν χαρά και υπέροχα vibes, φιγουράροντας ως το βαρύ πυροβολικό των headliners του Afro Banana Republic Festival! 

Μεταξύ των πρωτεργατών της highlife και του afrobeat, καθώς και πηγή έμπνευσης για πολλούς ταλαντούχους μουσικούς στη δεκαετία του ‘60, συμπεριλαμβανομένου και του τότε νεαρού Fela Kuti, αυτός ο 82χρονος διαθέτει ένα ανεξίτηλο χαμόγελο και την αστείρευτη ενέργεια ενός 20χρονου. Ως είθισται, αυτός ο αμετανόητα παιχνιδιάρης κιθαρίστας/τραγουδιστής/frontman /παραγωγός αναμένεται να παντρέψει τους αρχετυπικούς highlife και afrobeat ρυθμούς με κορωμένες δόσεις jazz και funk, σε ένα παρανάλωμα μεταδοτικής ενέργειας. Μοναδική αποστολή και υποχρέωσή σας να χορέψετε σαν να μην υπάρχει αύριο!

Ed DavenportDE/UK 

Ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής που έχει περάσει από το Afro Banana Republic Festival, ο σπουδαίος Ed Davenport, βρίσκεται προ των πυλών μιας μεγάλης επιστροφής! Πολλοί θιασώτες του κεφιού και του ξεφαντώματος θα θυμούνται το καθηλωτικό του set προ τριετίας και αυτοί που είχαν πάρει απουσία, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να βυθιστούν σε ένα κύμα house και techno ευφορίας, καθώς αυτή θα μετακομίζει από το φρενήρες ορμητήριο του καλλιτέχνη στο Βερολίνο στο μαγεμένο δάσος του Κιτίου. 

PenyaUK (LIVE)

Τι προκύπτει όταν αναμίξεις ένα τρομπόνι που αυτοσχεδιάζει ασύστολα, κρουστά και φωνητικά που προκαλούν ρίγη σε ολόκληρη τη ραχοκοκαλιά σου; Η απάντηση είναι μία: PENYA! Αυτό το «κρουστοκίνητο» Afro-Latin κουαρτέτο, θα προσθέσει μια δόση εξωτικού μυστικισμού στη φεστιβαλική σας εμπειρία, με τον παραγωγό και μουσικό των χιλίων κι ενός οργάνων Magnus PI να δίνει το γενικό πρόσταγμα! Προσδεθείτε και διακτινιστείτε στην Κούβα, την Τουρκία, το Μαρόκο, το Περού, την Τανζανία, την Ινδία κι άλλους τόπους μακρινούς, έχοντας 

αφεθεί σε μια σάμπα που ψηλαφεί το υπερβατικό, σε τραγούδια που αναβλύζουν από αρχαίες Αφρό-Κουβανικές μελωδίες και σε διάπλατα groove ηχοτοπία. 

Afrodyssey OrchestraGR (LIVE)

Είστε έτοιμοι να λικνίσετε τους γοφούς σας μέχρι τελικής πτώσεως στην πίστα; Το εκρηκτικό μπιτ της Afrodyssey Orchestra απλώνεται σαν ιός και το μουσικό σχήμα από Ελλάδα και Κύπρο δεν έχει άλλη επιλογή από το να σας πάρει τα μυαλά! Με το όνομα του βασικού σαξοφωνίστα Θοδωρή Ρέλλου (τον οποίο πολλοί γνωρίζετε ως τον ηγέτη των Mode Plagal) να δεσπόζει σε αυτή τη  συσσώρευση ταλέντου, είναι βέβαιο πως θα ξεβιδωθείτε στον χορό με το ευρηματικό τους στυλ και τις καινοτόμες συνθέσεις τους που περιλαμβάνουν μουσικές απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη! Το μενού περιλαμβάνει ένα κοκτέιλ από αφρικανικούς ρυθμούς, afrobeat, highlife και ελληνικά μουσικά ιδιώματα!

MinyantaUK (LIVE) 

Ένα από τα πιο καυτά ονόματα που θα παρελάσουν από το φετινό φεστιβάλ, o Minyanta, ο κατά κόσμον μπασίστας και παραγωγός Huw Bennett, το έχει βάλει σκοπό να σας ταξιδέψει στον υποβλητικό ηχητικό κόσμο της Γκάμπια, αντλώντας έμπνευση από τα ταξίδια του. Ετοιμαστείτε για μια νέα βερσιόν της Μαντίνκα, που κουβαλά στις πλάτες της ιστορία χιλίων χρόνων, καθώς περιπλανιέστε σε ερημικά χωριά, όπου οι άνθρωποι, και όχι τα επιφανειακά υλικά αγαθά, είναι το  αληθινό ζητούμενο!

Mor ElianIL

Μια εκθαμβωτική θαμώνας της καλπάζουσας house και underground σκηνής του Λος Άντζελες, η DJ Mor Elian καταφθάνει στις λαμπερές μας ακτές για να μας τρελάνει με τις house, disco, techno, new wave και world music επιλογές της! Μοιράζοντας τον χρόνο της μεταξύ Λος Άντζελες και Βερολίνου, δεν μένει ποτέ αδρανής, καθώς επιμελείται μιας εβδομαδιαίας εκπομπής στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Dublab, έχοντας παράλληλα να επιδείξει τακτικές εμφανίσεις στην πλατφόρμα του Boiler Room, ενώ έχει συνοδεύσει επί σκηνής αμέτρητα ονόματα από την αφρόκρεμα των DJ’s. 

Για τα υπόλοιπα σπουδαία ονόματα του φεστιβάλ, ακολουθείστε το ‘TheAfroBananaRepublic’ στο Facebook όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις τελευταίες πληροφορίες και νέα σχετικά με το φεστιβάλ!

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνία του φεστιβάλ: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, 20, 21 & 22 Ιουλίου 2018 - Κίτι, Επαρχία Λάρνακας. Οι πύλες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 2 μμ, στις 20 Ιουλίου και κλείνουν στις 8μμ, στις 22 Ιουλίου. 

Εισιτήρια:

Προπώληση: Μονοήμερο €23/ Τριήμερο €37/ Κατασκηνωτικός χώρος – Ανα τέντα: €7 (ισχύει μέχρι δύο βράδια)

Στην Είσοδο: Μονοήμερο €27/ Τριήμερο €43. Κατασκηνωτικός χώρος – Ανα τέντα: €10 (ισχύει μέχρι δύο βράδια)

ΚΥΡΙΑΚΗ: ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - Περιορισμένη Διαθεσιμότητα - Προτεραιότητα στους κατόχους εισιτηρίων (κρατήσεις στο www.afrobanana.com)

Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών. 

Περιορισμένη προπώληση εισιτηρίων στο www.afrobanana.com και σε επιλεγμένα σημεία μέχρι εξαντλήσεως ή μέχρι τις 18 Ιουλίου. 

NICOSIA:

PUKU / organic specialty coffee ( Αρμενίας 36B, Shop 5 )

New Division ( Βασιλίσσης Φρειδερίκης 2 )

Brewfellas ( Πυγμαλίωνος 7)

The Gym Concept ( Ονασαγόρου 85 )

LIMASSOL:

Sousami ( Κιτίου Κυπριανού 8 )

LARNACA:

Vincafe ( Γεώργιου Δρουσιώτη 6 )

Rum Tree ( Λεωφόρος Αθηνών, Πλατεία Ευρώπη )

Εαν εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμα εισητήρια μετά το τέλος της προπώλησης, τότε θα είστε σε θέση να τα αγοράσετε στην είσοδο του Φεστιβάλ. 

Για περαιτέρω χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με το φεστιβάλ, καθώς και για όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το πώς θα φτάσετε και που θα κατασκηνώσετε, μαζί με όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ (Μουσική, δραστηριότητες και παιδικά εργαστήρια) επισκεφτείτε το www.afrobanana.com. 

Ακολουθείστε το ‘TheAfroBananaRepublic’ στο Facebook για όλες τις τελευταίες πληροφορίες και νέα σχετικά με το φεστιβάλ. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος