Agenda Theater

4 Ever

Boem Team

Το βραβευμένο έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου «4 Ever» σε σκηνοθεσία Ερμίνας Κυριαζή, με τους Νικόλα Στραβοπόδη στο ρόλο του Ανδρέα και με τη Βλοτίνα Κοχειλά Νουλέλλη στο ρόλο της Δήμητρας, κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου στις 21:00, στον Πολυχώρο VAULT. Η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο από 20 Απριλίου στις 18:00 και κάθε Κυριακή στις 21:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια μαύρη κωμωδία σχέσεων που κατά το συγγραφέα, «στάζει αίμα», το αίμα ενός έρωτα που αυτοκτονεί γελώντας μπροστά στα μάτια των θεατών.

Ένα ζευγάρι πετυχημένων αρχιτεκτόνων, ο Ανδρέας και η Δήμητρα, βρίσκεται ένα καλοκαιρινό Σαββατόβραδο σε ένα νησί του Αιγαίου για να κλείσουν μια επαγγελματική συμφωνία για την ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου. Η βράδια αυτή πολύ σημαντική μιας που πρόκειται να κριθεί αν θα πάρουν τη  δουλειά ή όχι. Ο λόγος που έχει καθυστερήσει η επικύρωση  της συμφωνίας είναι τα σχέδια του Ανδρέα, που τρομάζουν τον συντηρητικό ιδιοκτήτη.Τα σχέδια αυτά όμως είναι και η πηγή της έντονης διαφωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι καθώς η Δήμητρα θεωρεί πως δεν συνάδουν με την «γραμμή» που έχουν υιοθετήσει και «υπογράψει» μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Το ίδιο βράδυ, αμέσως μετά τη δεξίωση για την παρουσίαση των σχεδίων, ο Ανδρέας ζητά από τη Δήμητρα να χωρίσουν γιατί του έχει «τελειώσει» και δεν την αγαπάει πια. Η Δήμητρα προσπαθεί να διαχειριστεί το σοκ και να αποδεχτεί «πολιτισμένα», την απόφαση του Ανδρέα.

Σκέψεις, απωθημένα, πληγές και το σκοτάδι 18 χρονών σχέσης βγαίνει στην επιφάνεια. Ο εφηβικός έρωτας που κάποτε ορκίστηκε «LOVE 4 EVER» αποσυντίθεται σε ένα βράδυ, ανήμπορος να επιβληθεί στη φθορά…

Η Αστερόπη Λαζαρίδου, Συγγραφέας-Δημοσιογράφος, έγραψε για το 4EVER:

Πόσο κρατάει το «Για πάντα»

Είναι άραγε εφικτό να μείνεις για πάντα μαζί με κάποιον, ακόμη κι αν δεν χωρίσετε ποτέ; Μπορείς να νιώθεις έτη φωτός μακριά από τον άλλο κι ας μοιράζεστε το ίδιο σπίτι, κι ας έχετε κάνει παιδιά και εξακολουθείτε να κάνετε σχέδια για το κοινό σας μέλλον; Αν η αγάπη σκοτώνει τον έρωτα, θα μπορούσες να φτάσεις στο σημείο να σκοτώσεις κάποιον που κάποτε ερωτεύτηκες με όλη σου την ορμή;

Η Δήμητρα και ο Αντρέας έχουν την τέλεια σχέση. Ή έτσι θέλουν να πιστεύουν. Είναι από τα ζευγάρια που ζηλεύεις αν είσαι μόνος για πολύ καιρό. Είναι μαζί από πολύ νεαρή ηλικία. Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, έκαναν δύο παιδιά, συζούν, συνυπάρχουν και συνεργάζονται ως επιτυχημένοι αρχιτέκτονες. Ένα επαγγελματικό ταξίδι σε ένα πανέμορφο νησί, θα τους φέρει ένα βράδυ αντιμέτωπους με τους μεγαλύτερους εφιάλτες τους, τους πιο τρομακτικούς τους δαίμονες, τις πιο ανείπωτες αλήθειες τους. Ένα ζευγάρι που στην πραγματικότητα δεν είχε μιλήσει ποτέ ειλικρινά για όλα όσα έπρεπε, θα τα πει όλα σε ένα βράδυ, παγιδευμένο σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, μακριά από το τακτοποιημένο σκηνικό του σπιτιού του. 

Σε μία εποχή που οι σχέσεις έχουν γίνει είδος υπό εξαφάνιση, το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου σε σκηνοθεσία Ερμίνας Κυριαζή, έρχεται να μιλήσει με θάρρος και αλήθεια για όσα δεν λένε ποτέ τα ζευγάρια μεταξύ τους.

Ενα love story δωματίου, μία παράσταση σαν πυρηνική έκρηξη που ξεδιπλώνει όσα μας ενώνουν και όσα μας απωθούν, όσα μας γοητεύουν και όσα μας ξενερώνουν, όσα αγαπάμε και όσα σιχαινόμαστε σε αυτόν που αγαπάμε. 

Μπορείς να κάνεις restart στη σχέση σου αν ένα βράδυ προσπαθήσεις να κάνεις escape; Στο Forever, όλα είναι πιθανά!

Δείτε την παράσταση με κάποιον που αγαπάτε. Αν τον αγαπάτε και μετά το τέλος της, κάτι κάνετε πολύ σωστά. Αν όχι, μην ανησυχείτε. Τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Ούτε καν, το ίδιο το «για πάντα». 

Αστερόπη Λαζαρίδου

Συγγραφέας-Δημοσιογράφος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Γιώργος Ηλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Ερμίνα Κυριαζή

Σκηνογραφία: Ερμίνα Κυριαζή

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύση Κασιώτη

Αρχιτεκτονικά σχέδια: Γεωργία Νικολάου

Μουσική επιμέλεια: Υακίνθη Μάκκα-Kynan Arden

Φωτισμοί: Λάμπρος Κόκκινος

Φωτογραφία: Νάντια Κουλουρά

Αφίσα-Design: Goran Gagic

Βοηθός Παραγωγής: Γεωργία Μανελίδου

Επικοινωνία-Προώθηση: Νταίζη Λεμπέση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70' (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση more.com 

Γενική είσοδος: 15 ευρώ 

Μειωμένο Εισιτήριο: 12 ευρώ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας) 

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS 

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες (11:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00)  : 213 0356472, 6951832070

Προπώληση more.com

Email: vaultvotanikos@gmail.com


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος