Point Of View

1000mods - History and Future

Κωστής Γωγιός

Οι 1000mods την Παρασκευή 21/9 θα παίξουν live στο Θέατρο Βράχων, σε ένα ιδανικό κλείσιμο των καλοκαιρινών συναυλιών. Επί 2 συνεχόμενες χρονιές έχουν γκρεμίσει το Piraeus Academy (αμφότερες sold out μάλιστα), οπότε το πρώτο headline show τους σε ανοιχτό χώρο αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Κάθε εμφάνιση τους συνοδεύεται από ωμή δύναμη, riffάρες, ενέργεια που θα φωταγωγούσε μια μικρή πόλη και τόνους ιδρώτα. 

Οι 1000mods ξεκίνησαν το 2006 από το Χιλιομόδι Κορινθίας, με ένα όνομα που ξεκίνησε στην πλάκα, αλλά έφτασε να ακούγεται σχεδόν σε όλο τον κόσμο. 12 χρόνια, 3 δίσκοι, EPs, εκατοντάδες συναυλίες (υπολογίζουν περίπου 300!), περιοδείες σε Ευρώπη και Ν. Αμερική, αγάπη για αυτό που κάνουν, αφοσίωση, σκληρή δουλειά και άλλα πολλά που εξηγούν γιατί οι 1000mods έφτασαν να είναι αυτό που είναι. Οι 1000mods έχουν αφομοιώσει τα ακούσματα τους από Black Sabbath, MC5, Kyuss, Colour Haze και τα έχουν αφομοιώσει στο heavy rock τους, που ακούγεται σύγχρονο, φρέσκο και γεμάτο ιδέες. 

Κάθε δίσκος των 1000mods φανερώνει τα τεράστια βήματα εξέλιξης που κάνουν, ενώ κάθε live προσθέτει συναυλιακή εμπειρία που αποτυπώνεται στη σκηνική τους παρουσία και στάση. Έχουν παίξει αρκετές φορές για κοινωνικούς σκοπούς, με τελευταία αυτή που πραγματοποιήθηκε για τους πυρόπληκτους στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Ένα συγκρότημα που μπορεί να μην μιλάει πολύ στα live του, αλλά «μιλάει» με την μουσική του και τις κινήσεις του. Μέχρι να τους δούμε live την Παρασκευή 21/9, βάζουμε να παίζει ο τελευταίος τους εξαιρετικός δίσκος “Repeated exposure to…” (ιδανικά στο πικάπ), ανοίγουμε μια μπύρα και διαβάζουμε μερικά ακόμα facts για το συγκρότημα:

• Ξεκίνησαν να κάνουν πρόβες στο εξοχικό του drummer τους Λάμπρου «με κάτι μικρά ενισχυτάκια και πετσέτες πάνω στα ντραμς για να μην κάνουμε πολλή φασαρία»

• Βρήκαν τον πρώτο τους Sunn ενισχυτή σε μια καφετέρια στην Κόρινθο, ο οποίος μέχρι τότε χρησίμευε ως «τραπεζάκι» για φραπέδες

• Σε περιοδείες έχουν κοιμηθεί σε «στρατώνα, κάτι σαν εργατικό hostel για την ακρίβεια. Γαλότσες με λάσπη έξω από την πόρτα, μία τουαλέτα για 300 άτομα, σκουπίδια και σκοτωμένα έντομα μέσα στο δωμάτιο… Όλο το πακέτο…»

• «Άλλες φορές έχουμε κοιμηθεί στο πάτωμα σε στούντιο άλλων μπαντών, σε χώρους χωρίς θέρμανση με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, σε δωμάτιο με φίδια και ερπετά μέσα σε γυάλες… Μία φορά κοιμηθήκαμε έξι άτομα σε ένα κρεβάτι και μέσα στο δωμάτιο υπήρχαν πέντε γάτες!» 

• Στην αρχή του συγκροτήματος, όποιο από τα μέλη είχε λίγα περισσότερα χρήματα, βοηθούσε τον άλλο να αγοράσει εξοπλισμό

• Το 2014 έκαναν 20000 χλμ με το van τους, σε ένα δίμηνο tour συναυλιών

•  Το εξώφυλλο του τελευταίου τους δίσκου είναι η επιγραφή πάνω στον ενισχυτή του κιθαρίστα Γιώργου, που προειδοποιεί για τους κινδύνους της συνεχούς ακρόασης σε υψηλά επίπεδα έντασης

• Το πρώτο τους EP “Blank Reality” κυκλοφόρησε το 2007 σε CDr από τους ίδιους και πλέον είναι εξαιρετικά σπάνιο

• Έχουν εκδώσει ένα Limited Edition split-EP κασέτα μαζί με τους Wight το 2010. Κυκλοφόρησε σε 100 αριθμημένα στο χέρι αντίτυπα σε μορφή printed cardbox

• Έχουν μοιραστεί το σανίδι με τους The Atomic Bitchwax, Godsleep, The Black Keys, Brant Bjork, Colour Haze, Graveyard, Karma To Burn, The Last Drive, Nightstalker και πολλούς άλλους

• «Να παίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμα περισσότερο σε μέρη και stages που δεν έχουμε παίξει ως τώρα και να μοιραζόμαστε την σκηνή με ολοένα κ περισσότερες μπάντες»

Μπορείτε να διαβάσετε τι έγινε στις ΕΠΙΚΕΣ συναυλίες του συγκροτήματος στο Piraeus Academy το 2018 εδώ και 2017 εδώ.

Οι 1000mods θα παίξουν στο Θέατρο Βράχων την Παρασκευή 21/9. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12€ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Ticket House (Πανεπιστημίου 42, τηλ. 2103608366)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ 

Main photo by Zissis Photography LIVE 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος