Agenda Music

100 χρόνια Μελίνα

Boem Team

Η μουσική παράσταση-αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη, μετά από τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις σε Παρίσι, Νάντη, Μασσαλία, Νίκαια, Γενεύη και Αθήνα, έρχεται τώρα και στην Θεσσαλονίκη, για δύο παραστάσεις στο κινηματοθέατρο Κολοσσαίον, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, που είναι και η γενέθλια ημέρα της Μελίνας Μερκούρη, στην οποία συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της. 

Την παράσταση που τιμά την μνήμη της και υπογραμμίζει το έργο της, θα παρουσιάσει η εξαιρετική τραγουδίστρια και ηθοποιός Τίνα Αλεξοπούλου, η οποία ξετυλίγει την περιπετειώδη ζωή της Μελίνας με αριστοτεχνικό τρόπο, μέσα από μικρά κείμενα από διηγήσεις του αδερφού της, Σπύρου Μερκούρη, με εικόνες αρχείου, συνεντεύξεις, ερμηνεύοντας με αγάπη και σεβασμό τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια της.

Στις 18 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη και το με αυτή την αφορμή το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, κήρυξε το 2020 ως “Έτος Μελίνας Μερκούρη”. 

Χαρισματική καλλιτέχνιδα με ισχυρή προσωπικότητα η Μελίνα απέκτησε μεγάλη φήμη σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως πολιτικός με τον αγώνα της κατά της δικτατορίας, και με τις παρεμβάσεις της σε διεθνές επίπεδο ως Υπουργός Πολιτισμού, συνδεόμενη άρρηκτα με το αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η μουσική παράσταση της Τίνας Αλεξοπούλου πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014 στο Θέατρο La Reine Blanche στο Παρίσι, ανήμερα της επετείου των 20 χρόνων από τον χαμό της Μελίνας Μερκούρη. Από τότε, όπου και αν ταξίδεψε, κέρδισε ενθουσιώδεις κριτικές και αποδοχή.

Η παράσταση αποτελείται από τραγούδια που ερμήνευσε η Μελίνα και έγιναν μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (κυρίως τη Γαλλία) όπως «Μεσόγειος» και «Μέτοικος» του Ζωρζ Μουστακί, «Αστέρι μου φεγγάρι μου», «Σε πότισα ροδόσταμο» του Μίκη Θεοδωράκη και φυσικά «Τα παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκι, που βραβεύθηκε με Όσκαρ (πρώτο βραβείο Όσκαρ που δόθηκε σε ξενόγλωσσο τραγούδι-1960).

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο Θέατρο Κολοσσαίο, θα μοιραστούμε μελωδίες που έχουμε όλοι σιγοτραγουδήσει και θα θυμηθούμε ιστορικές στιγμές με ολιγόλεπτα βίντεο από την λαμπερή ζωή της ως ηθοποιού και πολιτικού μαζί με αποσπάσματα από τις πιο γνωστές ταινίες της.

Η Τίνα Αλεξοπούλου είναι αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Master in Performing Arts, University of Exeter στην Αγγλία. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο και σε παραστάσεις μιούζικαλ. Με το μουσικό συγκρότημα της έχει εμφανιστεί σε γνωστές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Ελβετία, Λίβανο, Ρωσία). Τραγουδάει σε 8 γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Αραβικά και Ελληνικά.


Τραγούδι/επιλογή κειμένων και βίντεο: Τίνα Αλεξοπούλου

Πιάνο: Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου

Μπουζούκι/μαντολίνο: Νίκος Γεωργακόπουλος

Ακορντεόν: Κώστας Νικολόπουλος

Κιθάρα/τραγούδι: Θοδωρής Λίζος   

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Κολοσσαίον

Λεωφόρος Β. Όλγας 150

Τηλ. 2310 834996

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου - ώρα έναρξης: 21.00

Κυριακή 18 Οκτωβρίου - ώρα έναρξης: 20.00

Όλες οι θέσεις είναι αριθμημένες.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Α Ζώνη: 20€

Β Ζώνη: 15€

ΑΜΕΑ: 5€ - Συνοδός: 12€ (αγορά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία)

Σε ειδικές θέσεις με εύκολη πρόσβαση

(αγορά τηλεφωνικά στο 210 7234567)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

TICKET SERVICES

- τηλεφωνικά: 2107234567

- online: www.ticketservices.gr

PUBLIC

- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

- στο tickets.public.gr

E-TICKET

Αγοράζοντας τα εισιτήρια σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

Οι παραστάσεις υποστηρίζονται από το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος