Internal Interviews

Εμείς @ Loustrakos

Παύλος Λάμπρου

Ηχογραφημένη Εκπομπή

Ποδαρικό στο φετινό μας ταξίδι δύο από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας Εμείς. Ο Χρήστος Θάνος κι ο Χρίστος Παπαμιχαήλ την Κυριακή 11/09/2016 στις 21:00.

Χρήστος Θάνος

Ηθοποιός – Σκηνοθέτης – Συνθέτης

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Είμαι 33 χρόνια νεότερος του Roger Waters και 35 γηραιότερος της Έλλης Θάνου. Αποφοίτησα το 1997 από τη δραματική σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη και έχω κάνει διάφορες μουσικές σπουδές. Έχω εργαστεί αρκετά χρόνια ως ηθοποιός στο θέατρο και τη μεταγλώττιση.

Είμαι συνιδρυτής της θεατρικής ομάδας ‘’Εμείς’’ – μετέπειτα ομάδας συλλογικού πολιτισμού ‘’Εμείς’’ – για την οποία έχω συγγράψει και σκηνοθετήσει τις παραστάσεις ‘’Interview’’ και ‘’Για κανέναν πάνω δεν είναι εύκολα κάτω’’.

Με εξοργίζει η βασιλεία του χρήματος, η έλλειψη δικαίου και η χαμηλή αισθητική. Και προσπαθώ να λειτουργώ και να δρω κόντρα σ’ αυτή την πραγματικότητα, γνωρίζοντας πάντα ότι όσο πιο συλλογική είναι η προσπάθεια, τόσο πιο ισχυρό είναι και το αποτέλεσμα.

Ίσως τελικά να μην έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα όλες μας οι προσπάθειες, μέσα σε μια απειροελάχιστη κουκκίδα χώρου που καταλαμβάνουμε. Μέσα σε μια εκατοντάδα περιστροφών που καταφέρνουμε, ανάμεσα σε άλλες 13 δισεκατομμύρια που έχουν προηγηθεί. Ίσως πάλι, για αυτές και μόνο τις προσπάθειες να αξίζει να πραγματοποιηθούν άλλες 13 δισεκατομμύρια περιστροφές.

Στην τελική αυτό που έχει σημασία δεν είναι η αξία αλλά η ανάγκη. Γιατί η ανάγκη είναι αυτή που προσδίδει αξία στην προσπάθεια.

Χρίστος Παπαμιχαήλ

Ηθοποιός - Θεατρολόγος - Performer

Γεννήθηκα, σε ένα Ευρωπαϊκό νησί, τη χρονιά της πτώσης του τείχους του Βερολίνου.  Το νησί μου απέκτησε το δικό του τείχος το 1974 και το διατηρεί μέχρι σήμερα. Στα 5 μου χρόνια, μετά από την πρώτη μου σχολική γιορτή σε αυτό το μοιρασμένο νησί, αποφάσισα ότι θα γίνω ηθοποιός. Μετά από μια επιτυχώς αποτυχημένη προσπάθεια να γίνω δικηγόρος στην Αγγλία, βρέθηκα στην Αθήνα, όπου για κάτι λιγότερο από μια δεκαετία υλοποιώ την παιδική μου απόφαση.

Φοίτησα σε 2 δραματικές σχολές, ολοκληρώνω τις σπουδές μου στην θεατρολογία και παρακολουθώ τακτικά μαθήματα, σεμινάρια και εργαστήρια που προκαλούν το ενδιαφέρον μου. Μου αρέσει ο πειραματισμός και δεν μπορώ να αντισταθώ σε ότι εμπεριέχει ρίσκο. Με εξοργίζει η απολυτότητα. 

Μέχρι τώρα, είχα την ευκαιρία να υπάρξω σε διάφορα παραστατικά εγχειρήματα, δυσκολεύομαι όμως να προσδιορίσω ακριβώς από ποια θέση συμμετείχα σε αυτά.

Από το 2013 είμαι μέλος της ομάδας συλλογικού πολιτισμού Εμείς. Σε αυτή την ομάδα αισθάνομαι ότι μπορώ να επενδύσω τα όνειρα και τις ανησυχίες μου, μιας και το συλλογικό πνεύμα που υπάρχει ανάμεσα μας προσφέρει ένα πρόσφορο έδαφος για ουσιαστική δημιουργία.

Πιστεύω ότι όλοι είμαστε ένα, όλοι εμείς, είτε το αγνοούμε είτε το γνωρίζουμε, πάντα έτσι ήταν και δεν το βλέπω να αλλάζει.  Ευτυχώς.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος