Agenda Music

Οι N'Eirini στον Μαγεμένο Αυλό

Boem Team

Νίκος Αθανασάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε Δίπλωμα κλασικής κιθάρας από το Δελφικό Ωδείο με καθηγητή τον Ίωνα Μελίδη και έκανε τριετή μεταδιπλωματική φοίτηση με τον διακεκριμένο σολίστ Κώστα Γρηγορέα. Παρακολούθησε master class με τους H. Kuppel, D. Tanembaum, M.Chapdeleine, A. Holzman, D. Crimes κ.α.

Είναι Πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Διπλωματούχος Σύνθεσης με Καθηγητή τον Γ. Μπισμπικόπουλο. Είχε ενεργή συμμετοχή στα φεστιβάλ κλασικής κιθάρας του Πηλίου, της Ερμούπολης Σύρου και της Κέρκυρας, ενώ δίνει ρεσιτάλ σε μουσικές σκηνές και αίθουσες κλασικής μουσικής. Έχει συνθέσει έργα Μουσικής Δωματίου, τα οποία έχουν παιχθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι ο δημιουργός της μουσικής των θεατρκών παραστάσεων “I love Mnimonio” (Σκηνοθεσία: Καθηγητής Γ. Ανδρεάδης, θέατρο Λήδρα, 2011), «Πλάτες μέσα στα σκουπίδια» (σκηνοθεσία: Κίμωνας Ρηγόπουλος, θέατρο: Αλεξάνδρεια, 2012), “Cyclop’s Survival” (Σκηνοθεσία: Καθηγητής Γ. Ανδρεάδης, Μικρό θέατρο Επιδαύρου, 2013) και των ντοκιμαντέρ “Parenthood” (Σκηνοθεσία: Αλέξης Πόνσε) και «Το Μωρό μου Φτάνει» (Σκηνοθεσία: Αλέξης Πόνσε και Βιβή Ζωγράφου) που τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης το 2011.

Συνεργάστηκε για δέκα χρόνια (2001-2011) με το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής Graviton και συμμετείχε στον δίσκο που έχουν στο ενεργητικό τους την περίοδο αυτή. Διδάσκει κλασική και σύγχρονη κιθάρα σε Ωδεία και Μουσικές Σχολές.

Παράλληλα, ως συνθέτης, τα έργα του παίζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από καταξιωμένους καλλιτέχνες και σχήματα, όπως η Ε. Φάμπα, T. Sikelianou, Κ. Tseregof και Arcadia Quartet. Ακόμη, έργα του περιλαμβάνονται σε μουσικό album σύγχρονων Ελλήνων συνθετών από την εταιρεία Naxos και σε μουσική έντυπη έκδοση του παγκόσμιου ρεπερτορίου από την εταιρεία Les Productions D’ Oz. Προσεχώς αναμένεται η έκδοση δίσκου με συνθέσεις για δύο φλάουτα από την Phasma Music, σε ερμηνεία Iwona Glinka και έργα διακριθέντων συνθετών από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και του Νίκου Αθανασάκη.

Η πρώτη δισκογραφική προσωπική δουλειά του εκδόθηκε με τίτλο "MAKRIA" με τη φωνή της Ειρήνης Πολυδώρου. Στο CD album περιλαμβάνονται δέκα τραγούδια με επιρροές και ιδιώματα από την κλασική, ροκ και παραδοσιακή ελληνική μουσική, από το Νέο Κύμα και τη Βραζιλιάνικη Bossa Nova. Ακολούθησε η ψηφιακή έκδοση τριών τραγουδιών με τίτλο: «Αλέξης», σε στίχους του αείμνηστου Αλέξη Παπακώστα και μουσική Νίκου Αθανασάκη. 


Ειρήνη Πολυδώρου

Τραγουδίστρια, ηθοποιός, χορογράφος και σκηνοθέτρια. Τραγουδά στο σχήμα “N’ Eirini” και στο δίσκο «ΜΑΚΡΙΑ» του συνθέτη Νίκου Αθανασάκη, όπου υπογράφει τους στίχους σε δύο τραγούδια, «Εμμανουήλ» και «Δώμα», καθώς επίσης και τους στίχους και τη μουσική στο τελευταίο τραγούδι του δίσκου: «Μέρες του Σεπτέμβρη».

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Α. Βιτσιλόγιαννη, Ρ. Γαρεφαλλάκη, Φ. Καφούσια, Β. Κραββαρίτη, Α. Κασόλα, Θ. Καμινάκη, Ι. Ανδρεάδη, Ε. Πήττα, Π. Αγγελόπουλο και Κ. Κωνσταντόπουλο. Ενδεικτικά, αναφέρονται εδώ οι θεατρικές δουλειές της για την περίοδο 2016 – 2018: Ο Δαίμονας της Λογικής Του (Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θωμάς Αντωνάτος, Θέατρο Λύχνος) και, Μετά την Βάρκιζα (Κείμενο: Μυρώδης Αδαμίδης, Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Θέατρο Αλκμήνη). 

Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες μικρού μήκους: Forgotten (2017) της Ναταλίας Ελιόγλου και Blink (2017) της Αγγελικής Πετράκη. Η ταινία μικρού μήκους «Ε.Ν.Ο.Ι.Κ.Ι.Α.Ζ.Ε.Τ.Α.Ι.» (N.O. S.U.G.A.R.) σε σενάριο και σκηνοθεσία Ειρήνης Πολυδώρου επιλέχθηκε για επίσημες προβολές σε πολλά φεστιβάλ διεθνώς και έλαβε τρία βραβεία: “Best Actress”, και “Film of the Month” στο Eurasia International Monthly Film Festival στη Μόσχα και το βραβείο: “Critics Award”στο Falcon International Film Festival στο Λονδίνο. 

Αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, Πτυχιούχος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), Αριστούχος Μεταπτυχιακού τίτλου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Παντείου Πανεπιστημίου) και European Diploma in Cultural Project Management (Fondation Marcel Hicter). Πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής Βεάκη, από το 2000 κι έπειτα έχει εργαστεί σε πλήθος παραστάσεων χορού, θεάτρου και χοροθεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κάθε Δευτέρα βράδυ, η μαγική κιθάρα του Νίκου Αθανασάκη και η σαγηνευτική φωνή της Ειρήνης Πολυδώρου γίνονται πλοηγοί σε μια θάλασσα τραγουδιών από τη Βραζιλία μέχρι και τη Σμύρνη στον ατμοσφαιρικό χώρο, στον «Μαγεμένο Αυλό»


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος