Internal Interviews

Γιώργος Παπαγεωργίου - Polkar - Interview

Κωστής Γωγιός

Οι Θεσσαλονικείς τροβαδούροι του έρωτα Polkar ετοιμάζονται για το πάρτι-συναυλία που θα στήσουν την Κυριακή 6/11 στο Tiki Bar. Το Boem Radio κατάφερε και στρίμωξε τον Γιώργο Παπαγεωργίου κάπου μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης, θεατρικών παραστάσεων, πρόβας με το γιουκαλίλι του, τον ξέθαψε από τον σωρό με τα σουτιέν και του έκανε 10 ερωτήσεις. 

Η πιο ντροπιαστική / αστεία στιγμή σε συναυλία / παράσταση; 

-Νομίζω είναι ο σουτιενοπόλεμος που γίνεται σιγά σιγά θεσμός στα live μας στο Tiki … Ο κόσμος απλά μας εκπληρώνει το απωθημένο του ροκ σταρ που όλοι έχουμε! 

Πότε νιώθεις ότι απελευθερώνεις περισσότερα κομμάτια του πραγματικού σου εαυτού; Όταν ερμηνεύεις κάποιο τραγούδι ή όταν υποδύεσαι έναν ρόλο;        

-Η διαδικασία είναι αντίστροφη. Στο θέατρο ανακαλύπτω κάτι έξω από εμένα (ένα κείμενο ενός τρίτου, τη ματιά ενός σκηνοθέτη, την ενέργεια ενός συνεργάτη) και καλούμαι να το κάνω δικό μου. Στη μουσική ανακαλύπτω κάτι που υπάρχει μέσα σε μένα (μια σύνθεση, ένα στίχο, μία μελωδία) και καλώ τον κόσμο να το κάνει δικό του.  

Υπάρχει κάτι στο οποίο δεν θα έπαιζες, ακόμα κι αν επρόκειτο για την επιβίωσή σου; 

-Δεν ξέρω. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή. Μπορώ να σου πω ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον, είμαι χαρούμενος που δεν έχει χρειαστεί να παίξω σε κάτι ή κάπου που να ντρέπομαι. 

Μουσικός/ συγκρότημα που δεν θα παραδεχόσουν ότι σ’ αρέσει, αλλά είναι η ένοχη κρυφή απόλαυσή σου; 

-Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος. Είναι true. 


Έχεις ακόμα τρακ πριν βγεις στη σκηνή; Πως το διαχειρίζεσαι; 

-Πάντα έχω. Μέχρι να δω κατάματα τον πρώτο θεατή. Μετά παίρνω μια ανάσα και βουτάω.  

Η μουσική των Polkar αποτελεί ιδανικό soundtrack για…; 

-Ένας φίλος μου έλεγε ότι έβαζε κομμάτια μας για να κάνει sex στο αυτοκίνητο (συγκεκριμένα το “Love Me Tonight”). Τώρα τι να σου πω… 

Η μουσική των Polkar περιλαμβάνει τραγούδια από τα 60s μέχρι και σχεδόν σημερινά. Έχεις αγαπημένη δεκαετία στην μουσική;  

-Αγαπώ πολύ τα ιταλικά τραγούδια και γαλλικά τραγούδια των 50s και των 60s.. Sergio Endrigo και Yves Montand είναι το τρέχον playlist μου. 

Πρέπει οι απόψεις ενός καλλιτέχνη (μουσικού/ ηθοποιού) να επηρεάζουν την γνώμη του κοινού για το έργο του;

-Όχι. Γιατί ο καλλιτέχνης δεν είναι απαραίτητα σοφός. Το δημόσιο βήμα είναι μια ευθύνη που δεν την αντέχουν όλοι, αλλά όλοι θέλουν να την εκμεταλλευτούν. Το να το βουλώνεις αν δεν γνωρίζεις κάτι δείχνει σύνεση και ωριμότητα. Και από την άλλη αν δεν είσαι ο εαυτός σου, δεν θα κερδίσεις ποτέ με την αξία σου το κοινό σου (όσο και αν είναι αυτό, μικρό ή μεγάλο).

Ποια σειρά / ταινία θα ήθελες να ντύσεις με την μουσική σου;

-Τον “Νεκρό” του Τζάρμους. Αλλά δεν θαέκανα τίποτα διαφορετικό από τον Nιλ Γιανγκ. Ο τύπος έγραψε ένα αριστούργημα.

Η πιο Boem στιγμή σου; 

-Όταν βγάζω το ηχογραφητήρι για να γράψω μια ιδέα, ένα στίχο, μια μελωδία που μου ήρθε στο μυαλό. Και συνήθως είμαι πάνω στο μηχανάκι, στο δρόμο, σε μια δημόσια υπηρεσία, στο σουπερ μάρκετ. Με τύπους να με κοιτάζουν και μούντζες να έρχονται. 

Την Κυριακή 6/11 με καλεσμένους την Τραϊάνα Ανανία και τον Πέτρο Μάλαμα, οι Polkar θα κατέβουν από την Θεσσαλονίκη με σκοπό να καταλάβουν τόσο το Tiki Bar όσο και μεγαλύτερη θέση στην καρδιά μας. Η είσοδος είναι €5 και η ώρα προσέλευσης στις 21:30.  

Όσοι δεν ξέρετε τι γίνεται σε ένα live των Polkar, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα εδώ… http://boemradio.com/gr/el/news/postcards-from-greece/    

Και αν ακόμα δεν πειστήκατε, βάλτε άνετα παπούτσια για χορό και ελάτε μια βόλτα από το Tiki Bar την Κυριακή. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι Polkar!

Info

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος