Agenda Theater

Βιοτεχνία Υαλικών

Boem Team

Η γοητεία που άσκησε πάνω μου το βιβλίο του Κουμανταρέα,από την πρώτη στιγμή που το διάβασα,ήταν καθοριστική στο ν’αποφασίσω να το ζωντανέψω στο θέατρο. Η μαγεία της ατμόσφαιρας του, η δύναμη των χαρακτήρων, το πώς διασταυρώνονται, πώς κινούνται από αόρατα νήματα, με τα γυαλικά από πάνω τους να στραφταλίζουν. Στη διασκευή για το θέατρο, ο Γιάννης Μπουραζάνας, με υπέροχο τρόπο ζωντάνεψε διαλόγους, αποδίδοντας το πνεύμα του συγγραφέα, την ποιότητα των ηρώων. 

Με τον Γιάννη και τους άλλους δύο συνεργάτες μου ηθοποιούς, την Τζίνη Παπαδοπούλου και τον Γιάννη Στόλλα, εστιάσαμε στην ανθρώπινη διάσταση των ρόλων μας, στις σχέσεις τους, στις δράσεις τους, μέσα σ’ενα πλαίσιο μιας δύσκολης εποχής (της χούντας αλλά και του σήμερα) με πολλά μελανά σημεία, προσπαθώντας να φωτίσουμε τα τραύματά τους. Στην πορεία μας αυτή μας βοήθησαν αποφασιστικά, οι συνεργάτες μας, Άρτεμις Ιγνατίου, κίνηση, Γιάννης Γκαρδιακός στα σκηνικά και Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, στα κοστούμια. 

Ελπίζουμε η παράσταση που φτιάχνουμε, με όχημα το συγκλονιστικό έργο, να κερδίσει τις καρδιές των θεατών μας.

Άγγελος Χατζάς


«Βιοτεχνία Υαλικών» του Μένη Κουμανταρέα

Από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή για 16 μόνο παραστάσεις

Η θεατρική ομάδα «Νεάπολις», παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό θέατρο και ειδικά διασκευασμένο, το μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα, «Βιοτεχνία Υαλικών» σε σκηνοθεσία Άγγελου Χατζά, στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου μέχρι την Τρίτη 11 Απριλίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 18 μόνο παραστάσεις.

Ένα εμβληματικό έργο της μεταπολίτευσης, (κρατικό βραβείο μυθιστορήματος 1975), με μιά συγκλονιστική, σχεδόν κινηματογραφική μυθοπλασία, εστιασμένη στον άνθρωπο,που έβγαινε κατατραυματισμένος από την Ελλάδα της δικτατορίας προς ένα καινούριο θολό τοπίο. Σε μια Αθήνα, γνώριμη, πάλλουσα, ζωντανή, πληγωμένη, με τους πολίτες της να ψάχνουν ανάσες ελευθερίας, μέσα από την απόπνοια της βενζίνης  και του Γκαζιού, που λειτουργούσε  ακόμη σαν εργοστάσιο στην  Πειραιώς, μέσα στην καρδιά της πόλης.

Τέσσερις άνθρωποι, στα όρια των αντοχών τους, στην ακμή της ηλικίας τους, στο μέσον της διαδρομής, με τη νιότη τους να τους στοιχειώνει, Μια παρέα, μια οικογένεια. Και μια σκόντα, να μεταφέρει τις προσδοκίες τους. Η Μπέμπα και ο Βλάσης, το ζεύγος Ταντή, ιδιοκτήτες της βιοτεχνίας των υαλικών και οι δύο λούμπεν φίλοι τους, ο Βάσος Ραχούτης και ο Σπύρος Μαλακατές, θα προκαλέσουν τη μοίρα τους, θα αγωνιστούν κόντρα στους καιρούς, θα το παλέψουν ο καθένας με τον τρόπο του και από τη δική του αφετηρία. Στο τέλος, ένα φως από μια λάμπα θα τρεμοπαίζει, καθώς θα ξημερώνει.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Γιάννης Μπουραζάνας, Τζίνη Παπαδοπούλου, Γιάννης Στόλλας, Άγγελος Χατζάς

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Θεατρική διασκευή: Γιάννης Μπουραζάνας

Σκηνοθεσία: Άγγελος Χατζάς

Επιμέλεια κίνησης: Άρτεμις Ιγνατίου

Σκηνικά: Γιάννης Γκαρδιακός

Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:

Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 19:00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Μειωμένο: 5 ευρώ (ισχύει για ανέργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, ατέλειες)

Προπώληση: viva.gr

H προπώληση ξεκίνησε: 

https://www.viva.gr/tickets/theatrer/theatro-tis-anotatis-sholis-kalon-texnon/viotehnia-yalikon/

Προσφορά προπώλησης από viva.gr: 1+1 εισιτήριο δώρο για αγορές εισιτηρίων μέχρι την πρεμιέρα της παράστασης 

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 45 λεπτά

Τηλέφωνα για πληροφορίες & κρατήσεις εισιτηρίων: 6974160313, 210-8230407


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος