Agenda Theater

Rhezus + Vol.2

Boem Team

Το Rhezus + Vol.2 αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας Rhezus+ της επαγγελματικής ομάδας Σύγχρονου Χορού της Χριστιάννας Σκιαδά. Στο έργο αποτυπώνεται μέσω του Σύγχρονου Χορού το δύσκολο ταξίδι μίας κοπέλας στη Δύση, η οποία προσπαθεί να ξεφύγει από τον πόλεμο που μαστίζει τη χώρα της.

Το έργο έχει αυστηρά αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό χαρακτήρα και αποτελεί ένα Ύμνο προς τη Γυναίκα. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ισότητα των φύλων, ο σεβασμός προς το συνάνθρωπο, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, είναι έννοιες που οι χορευτές προσπαθούν να αναδείξουν μέσα από την κίνηση, το Σύγχρονο Χορό αλλά και την παραδοσιακή πολεμική τέχνη των Κινέζων Μοναχών Σαολίν.


Χορογραφίες, Σκηνοθεσία, Κουστούμια – Χριστιάννα Σκιαδά

Σύλληψη ιδέας, Παραγωγή – Μαρίνος Πομόνης

Βοηθός Χορογράφου – Τάνυα Βασδάρη

Χορεύουν – Τάνυα Βασδάρη, Θεανώ Βασιλάκη, Θεώνη Βρυώνη, Βαρβάρα Μήτση, Δώρα Μπηλιώνη, Ζωή Μπογέα, Μαριλού Πάληα, Χριστιάννα Σκιαδά

Σύμβουλος Υποκριτικής – Έφη Τσιώτσου.

Πρωτότυπη Μουσική – Γιώργος Βότσης, Αντώνης Λαρεντζάκης, Ανδρέας Νικολής.

Υπεύθυνη χορογραφιών μάχης - Κοσμική Απόστολος Σι Γιαν Ρεν (Shì Yán Rěn) - Μάχη Κουντούρη - “Η πηγή του νεαρού Δάσους - Δάφνη”

Μίξη ήχου – Μαρία Πιάνου

Graphic Design – Δημήτρης Αναπλιώτης Design Club

Video Montage – Θανάσης Αθανασιάδης

Συμμετέχει ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8 Πετράλωνα, τις 3 Κυριακές μετά το Πάσχα, 15,22,29 Απριλίου 2018 με πιθανότητα και επιπλέον παραστάσεων.

Τιμή εισιτηρίου στο ταμείο του Θεάτρου – 12 ευρώ.

Τιμή προπώλησης εισιτηρίων (τηλ. 6972006023) – 10 ευρώ.


Η επαγγελματική ομάδα Σύγχρονου Χορού της Χιστιάννα Σκιαδά ξεκίνησε τη δράση της το 2014 με έδρα της την Ηλιούπολη και στη συνέχεια την Αργυρούπολη. Παρουσιάζει πάντα πρωτότυπα έργα που έχουν ως επι τω πλείστον κοινωνικό χαρακτήρα, στην Αθήνα αλλά και σε φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού εκτός Αθηνών.

Το 2014 παρουσίασε μέσω του Σύγχρονου Χορού τις ψυχικές διαταραχές που αναπτύσσονται στους εφήβους λόγω του εθισμού τους στο διαδίκτυο και τα gadgets. Το έργο είχε τίτλο το “Αναπόφευκτο” και απέσπασε άριστες κριτικές όχι μόνο λόγο του κοινωνικού του χαρακτήρα αλλά και της πρωτότυπης προσσέγγισης στο πρόβλημα μέσω της κίνησης και των ευρυματικών χορογραφιών.

Η ομάδα συνέχισε την πορεία της παρουσιάζοντας το 2016 το έργο εποχής “Retro Suspicion” ενώ το 2017 παρουσιάσε το πρώτο μέρος της τριλογίας Rhezus+ πάντα στο θέατρο Αλκμήνη.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος