Agenda Music

POLKAR LIVE @ TIKI ATHENS BAR

Boem Team

Polkar Christmas live! Στο Tiki Athens Bar, Κυριακή 25/12 στις 21:30.

Αυτά τα αγόρια της μουσικής βιομηχανίας, style icon και τροβαδούροι της καρδιάς μας, ακολουθώντας τις sold out εμφανίσεις τους στο Tiki Athens bar, θα πάρουν το γιουκαλίλι, τις τρομπέτες και τα τύμπανα τους και θα προσγειωθούν ξανά στο Tiki,  ανήμερα Χριστούγεννα την Κυριακή 25 Δεκέμβρη, για ένα ανεπανάληπτο Χριστουγεννιάτικο live που θα αφήσει πίσω του καμένες καρδιές, πεταμένα εσώρουχα και τον Άη Βασίλη να απορεί.

Πληροφορίες για το event

Tiki Bar στο Κουκάκι, Φαλήρου 15 και Μακρυγιάννη, μετρό Ακρόπολη. Η είσοδος θα είναι 5 ευρώ και η ώρα προσέλευσης θα ξεκινήσει στις 21:00!

Special Guests: 

Ευαγγελία Καρακατσάνη

Καλά Χριστούγεννα!

Σύνθεση Polkar:

Γιώργος Παπαγεωργίου  (φωνή, ukulele)

Γιάννης Κυρατσός  (κιθάρες, φωνή)

Λάζαρος Πλιάμπας  (τύμπανα)

Γιώργος Αβραμίδης  (τρομπέτα)

Χρήστος Γκαϊλας  (μπάσο)

Μιχάλης Καρανίκος  (τρομπόνι)


Με μουσική που χαρακτηρίζεται ως ρομαντική indie/folk και με άμεσες αναφορές στις παλιές αθη-ναϊκές καντάδες, oι “Polkar” ξεκίνησαν ως το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου έχοντας δίπλα του τον μουσικό Γιάννη Κυρατσό. Πήραν το όνομα τους μετά από ένα ταξί-δι της μπάντας στη Σερβία το 2013. Στα σλάβικα “polkar” σημαίνει “μεθυσμένος χορευτής που τρα-γουδάει φάλτσα”. Στα live τους έχουν ως άξονα τη δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικοθεατρικής per-formance σε διαδραστική επικοινωνία με το κοινό, περνώντας αβίαστα από όλα τα μουσικά είδη που τους αφορούν. 

Δημιουργήθηκαν μόλις πριν από 3 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα έχουν κάνει πλήθος συναυλιών (SIX DOGS, BIOS, Bord de l eau, Pik Nik Urban Festi-val , Photobiennale, Residents, ROVER, Μύλος club, κ.α ). 

Το καλοκαίρι του 2016 άνοιξαν τη συναυλία των Beirut στο Fix Factory στη Θεσσαλονίκη. Εμφανίστηκαν ως νέα μουσική μπάντα στο Tedx 2014 στο Βασιλικό θέατρο στη Θεσσαλονίκη. 

Ο πρώτος δίσκος τους ηχογραφήθηκε στο Royal Alzheimer Hall με τον Τίτο Καρυωτάκη και τον Χρίστο Χαρμπίλα στον ήχο και τη μίξη. Στο πλευρό τους είχαν και την κομπανία κανταδόρων «Τροβαδούροι της παλιάς Αθήνας». 

Τα πρώτα τους 4 video clip υπάρχουν όλα στο Youtube και αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα του ύφους τους αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια από τον «Τύπο».

Το τελευταίο τους video clip είναι το “Τραγούδι της καλής παντρειάς” με πρωταγωνίστρια τη Σμαράγδα Καρύδη. 

Ακολουθώντας την “παράδοση”  του “Caribbean girl”, οι Polkar ακολουθούν το αντικείμενο του πόθου τους και το κατακτούν ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν βία..! Bondage tapes, παπάδες, o φιμωμένος Γιώργος Χρυσοστόμου, η απαγωγή της πρωταγωνίστριας και το μελωδικό “Τραγούδι της καλής παντρειάς” που έχει βγει στα ελληνικά ραδιόφωνα, συνθέτουν ένα video clip που στη λογική της μικρού μήκους ταινίας. Προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι σε “όλους αξίζει μια καλή παντρειά!”. 

To video clip χτύπησε 13.858 views μέσα στην πρώτη μέρα προβολής του από το Youtube, συγκεντρώνοντας ενθουσιώδη υποδοχή του Τύπου. Τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα και οι Polkar διαβεβαιώνουν ότι η “Σμαράγδα Καρύδη δεν κακομεταχειρίστηκε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων”. Ίσως λίγο.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος