Internal Interviews

π.χ. Boem και Γιωργής Τσουρής

Παναγιώτα Χαϊδεμένου

Ηχογραφημένη Εκπομπή

Ο Γιωργής Τσουρής γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1986. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Ασχολήθηκε με την μουσική και το τραγούδι από πολύ μικρή ηλικία και σπούδασε πιάνο, κλασσικό τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά και  κλαρινέτο στο οποίο  πήρε το 2005 το δίπλωμα. Διετέλεσε επίσης μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων για 5 χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2008 συμμετείχε ως τραγουδιστής στην μουσική παράσταση του Γιώργου Θεοφάνους «Τραγουδώ το νησί μου» η οποία παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο.

Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζεται αδιάλειπτα ως ηθοποιός, μουσικός και τραγουδιστής στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας με το οποίο έχει συνεργαστεί σε 16 συνολικά παραγωγές χειμερινές και καλοκαιρινές δουλεύοντας με σημαντικούς σκηνοθέτες του Αθηναϊκού θεάτρου (Γιάννης Χουβαρδάς, Νίκος Μαστοράκης, Γιάννης Κακλέας, Γιάννης Μπέζος, Σπύρος Ευαγγελάτος, Βασίλης Παπαβασιλείου, Δημήτρης Λιγνάδης, Έφη Θεοδώρου, Γιάννης Καλαβριανός, Γιώργος Παλούμπης κ.α.) καθώς και με αξιόλογους συνθέτες και τραγουδοποιούς (Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Δημοσθένης Γρίβας, Κωστής Μαραβέγιας, Δημήτρης Καμαρωτός, Σταύρος Γασπαράτος, Φοίβος Δεληβοριάς κ.α.)  

Παράλληλα με την θεατρική ενασχόληση συμμετείχε τα τελευταία 7 χρόνια σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας, καθώς και σε δισκογραφικές δουλειές διαφόρων καλλιτεχνών.

Τον Μάιο του 2015 ολοκλήρωσε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Καμένα τοστ και καλημέρες» στον οποίο υπογράφει τους στίχους, την μουσική και την ερμηνεία των τραγουδιών ενώ την ενορχήστρωση και την μουσική παραγωγή υπογράφει ο καταξιωμένος πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας.


Γιωργής Τσουρής, «Καμένα τοστ και καλημέρες»

Ο Γιωργής Τσουρής κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο «Καμένα τοστ και καλημέρες».

Έπειτα από μια ήδη πλούσια πορεία στο θέατρο, ο Γιωργής ασχολείται πλέον και με την άλλη του αγάπη, τη μουσική. Συνθέτει, γράφει στίχους, παίζει επί σκηνής 4 όργανα (Κλαρινετο, κιθάρα, πιάνο, σαξόφωνο) κι ερμηνεύει με πάθος αλλά και χιούμορ, ερωτισμό και τρέλα, τραγούδια με funky-jazz ήχο και έθνικ στοιχεία, ελληνικό στίχο κι εξομολογητική διάθεση. Και όλα αυτά με οδηγό τη σημαντική αρωγή στην ενορχήστρωση και τη μουσική παραγωγή του καταξιωμένου πιανίστα και συνθέτη Σταύρου Λάντσια.

« τον ουρανό σου πρόσφερα

μα εσύ ήθελες ατμόσφαιρα 

και χάθηκες ένα πρωί χωρίς να εξηγήσεις

Μέσα στο παραλήρημα,

δε βρήκα επιχείρημα

δε βρήκα λέξεις και σκοπό κοντά μου να γυρίσεις»


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος