Ο Παναγιώτης Ρίζος @ Μαζί στον Αέρα

Boem Team

Ο Παναγιώτης Ρίζος γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται ως δικηγόρος. Από το 2006 μέχρι το 2009 συμμετείχε στους κύκλους δημιουργικής γραφής της Χριστιάνας Λαμπρινίδη και από το 2010 μέχρι το 2011 στις ομάδες γραφής της Ματίνας Μόσχοβη. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΙΖΟΣ Τηγανητές γοργόνες

Μικρές ιστορίες

ISBN: 978-960-569-279-7

Σελίδες: 176

Σχήμα:14,5Χ20,5

Τιμή: 11.94 €

«…Τι θα γίνω όταν πεθάνω; Δεν έχω αποφασίσει. Οι γονείς µου θα ’θέλαν να γίνω δένδρο, βελανιδιά ή καρυδιά, γιατί αυτά τα δένδρα ζουν πολλά χρόνια, έχουν καλή επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι θα ήμουν επιτέλους χρήσιμος στην οικογένειά µου και στην πατρίδα. Η θεία µου η Ανδρομάχη, που έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες, ήθελε να γίνω σύννεφο, να διαλύομαι, να συγκεντρώνομαι, να αλλάζω χρώματα, να µε ζωγραφίζει και να εμπνέεται, οι κόρες µου θα ’θέλαν να γίνω καναρίνι να µ’ έχουν σ’ ένα κλουβί και να τους κελαηδάω, να τις ξυπνάω κάθε πρωί και να µε ταΐζουν µήλο, αβγό και μαρούλι. Εμένα κανείς δεν µε ρώτησε τι θέλω να γίνω άμα πεθάνω. Ούτε άμα ήμουν ζωντανός…»

Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας συνθέτει 51 μικρές ιστορίες όπου παρεμβάλλονται μύθοι, θρύλοι και μυθοποιημένες εκδοχές της ιστορίας που φωτίζουν διαφορετικά την όψη της πραγματικότητας. Τα κείμενα αυτά παραπέμπουν σε φανταστικές, ονειρικές, συχνά εξωπραγματικές καταστάσεις. Ο Παναγιώτης Ρίζος είναι ένας σύγχρονος παραμυθάς που αφηγείται με ανατρεπτικό, συχνά καυστικό χιούμορ, πρωτότυπες, παραποιημένες, παράδοξες εκδοχές του κόσμου. 

Απόψε στις 19:00 ο Παναγιώτης Ρίζος καλεσμένος του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη εδώ στο Boem Radio

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος