Internal Interviews

Νίκος Καρακαλπάκης @ Sure aBout nOw

Μάριος Μάζαρης

Ο Νίκος Καρακαλπάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών (Μουσικολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος παμψηφεί του τμήματος σύγχρονου τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε πιάνο κι ανώτερα θεωρητικά της μουσικής. Εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής μουσικής  στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2007 και παράλληλα παραδίδει μαθήματα ορθοφωνίας και σύγχρονου τραγουδιού.

Από τα τέλη του 2004 που ξεκίνησε με τη συμμετοχή του στο συγκρότημα Graviton και στον ομώνυμο δίσκο(CD) τους  ως σήμερα, έχει συνεργαστεί με την  Πηγή Λυκούδη , τον Γιάννη Σπανό, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Σταμάτη Σπανουδάκη, τον Μανώλη Μητσιά και τόσους ακόμα συνεχίζοντας να προσθέτοντας κεφάλαια στο βιβλίο της μουσικής ζωής του. Οι κυκλοφορίες των πρώτο του single «Τurning the tide», «Άνοιξη»  «Ακριβή μου καρδιά», θα στεφθούν με επιτυχία κι έτσι θα φτάσει μέχρι σήμερα το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών όπως ο Γιάννης Σπανός, η Λίνα Νικολακοπούλου, η Νένα Βενετσάνου, ο Λίνος Κόκοτος, η Πηγή Λυκούδη σε μελοποίηση Νικηφορου Βρεττάκου, ο Γιώργος Καγιαλίκος, η Μαρία Παπαδάκη, η Αρετή Κοκκίνου, o Nίκος Δούκας και η Ανδριανή Ζαγγανά σε ενορχηστρώσεις της Αρετής Κοκκίνου και επιμέλεια παραγωγής δικής του. 

Ο Νίκος Καρακαλπάκης, στην δέκατη έκτη μας εκπομπή, τηνΠέμπτη 30-03-2017 στις 19:00. Ακούστε και απολαύστε τον. 

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος