Agenda Music

ΜΑΝΟΛΙΑ

Boem Team

Τετάρτη 23 Μαΐου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Φιλική συμμετοχή Πίτσα Παπαδοπούλου. Συμμετέχει το κουαρτέτο εγχόρδων V Strings. Έκτακτη συμμετοχή Νίκος Σαλέας

Οι MANOΛΙΑ είναι ένα νέο μουσικό σύνολο που αποτελείται από διακεκριμένους βιρτουόζους οργανοπαίκτες της λαϊκής μας σκηνής.

Είναι ο Θοδωρής Καμπουρίδης, που ξεκίνησε την πορεία του σαν μπουζουξής του Μανώλη Αγγελόπουλου και συνθέτης πολλών επιτυχιών και τρεις ταλαντούχοι νέοι ο Σταμάτης Σαλέας, της γνωστής μουσικής οικογένειας (γιος του Βασίλη Σαλέα) με το βιολί του και ο Εφραίμ Σαλέας (γιος του Σαράντη Σαλέα) με τα πλήκτρα του. Ο τέταρτος της μουσικής ομάδας είναι ο Ισραηλινός τραγουδιστής, με ελληνική καταγωγή, Aviran Zakis. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και περιοδεύουν στην Ευρώπη και το Ισραήλ.

Στην Ελλάδα θα κάνουν μια στάση στην Αθήνα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στις 23 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη. Μας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη καλό λαϊκό τραγούδι, εξαιρετικές ερμηνείες και ανεπανάληπτα σόλα.

Στις 23 Μαΐου μαζί τους θα εμφανιστεί σε έκτακτη φιλική συμμετοχή η μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού, Πίτσα Παπαδοπούλου.

Επίσης, μαζί τους θα τραγουδήσουν δύο σπάνιες ερμηνεύτριες, η Μαριάννα Παπαμακαρίου και η Χριστιάνα Γαλιάτσου.

Στην βραδιά θα συμπράξει ο Νίκος Σαλέας και το κουαρτέτο εγχόρδων V Strings.

Ώρα έναρξης 22:00

Τιμές

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

15 ευρώ ποτό στο μπαρ

18 ευρώ το ποτό στο τραπέζι

50 φιάλη κρασί | 2 άτομα

100 φιάλη αλκοόλ |4 άτομα

Προπώληση εισιτηρίων

www.viva.gr, 11876, σε όλα τα καταστήματα Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, αθηνόραμα.gr, viva kiosk, Yoleni's

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

τηλ. 210 9315600

www.gialino.gr 


Βιογραφικά καλλιτεχνών

Θοδωρής Καμπουρίδης

Ο Θοδωρής Καμπουρίδης άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρός. Σε ηλικία 10 ετών έπαιζε καταπληκτικό μπουζούκι και 11 ετών τραγούδησε δικές του συνθέσεις σε δίσκους 45 στροφών.

Για αρκετά χρόνια ήταν περιζήτητος σαν σολίστας μπουζουξής, από δημοφιλείς τραγουδιστές. Η πορεία του σημαδεύτηκε από την πολύχρονη συνεργασία του με τον αείμνηστο Μανώλη Αγγελόπουλο. Συνθέσεις του ερμήνευσαν και έγιναν μεγάλες επιτυχίες πολλοί επώνυμοι καλλιτέχνες όπως Μανώλης Αγγελόπουλος -Πήρε Φωτιά Η Καλαμαριά κ.α., Στράτος Διονυσίου - Να 'σουνα Εκείνη κ.α., Στέλιος Καζαντζίδης-Ο δρόμος Της Επιστροφής, Πρόσφυγες Κυνηγημένοι κ.α., Πίτσα Παπαδοπούλου - Τσάμπα Καίει Η Λάμπα, Χωρίς Εσένα κ.α., Μάκης Χριστοδουλόπουλος - Πάρε Το Πουκάμισο Μου, Πήγαινε Με Πάλι Πίσω Ταξιτζή κ.α., Ελένη Βιτάλη - Της Ζωής Σου Τα Γράμματα, Τα Καλύτερα Μας Χρόνια κ.α., Ηλίας Κλωναρίδης - Μην Μου Λες Για Τα Μάτια Της κ.α., Θέμης Αδαμαντίδης -Καλωσόρισες Κοντά Μου κ.α., Καίτη Γκρέυ - Τραγουδάτε Μωρέ κ.α., Λευτέρης Πανταζής, Γιώργος Μαργαρίτης, Αντύπας καθώς και πολλοί άλλοι.

Είναι καινοτόμος στην τεχνική του μπουζουκιού αφού πρώτος λάνσαρε πρωτότυπο μπουζούκι με μόρια στην ταστιέρα δίνοντας έναν ήχο μοναδικά ανατολίτικο.

Σταμάτης Σαλέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Με μια καλλιτεχνική φλέβα να κυλάει στο αίμα του, γιος του Βασίλη Σαλέα, και με νονό του τον Σταμάτη Σπανουδάκη, ο Σταμάτης Σαλέας ακολουθεί τα μουσικά τους βήματα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ο Σταμάτης Σαλέας διαπρέπει στο χώρο της μουσικής αποθεώνοντας τη μέσα από το βιολί του. Ήδη η μουσική του έχει ταξιδέψει εκτός Ελλάδας, κάνει θεαματικές συναυλίες στο Ισραήλ, συνεργάζεται με τον μεγάλο Ισραηλινό τραγουδιστή Ζάκης με διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνες όπως η Sοfi Marinova, η Anelia, Moshik Αfia αλλά και με Έλληνες καλλιτέχνες σε συνθέσεις δικές του. Η πρώτη δουλειά του με τίτλο «S.S», ένα ρυθμικό κομμάτι που συνδυάζει διαφορετικά μουσικά έθνικ χρώματα με ακούσματα από όλο τον κόσμο, ήταν αιτία για αυτό το δυνατό ξεκίνημα.

Εφραίμ Σαλέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ανήκει στην μουσική οικογένεια Σαλέα, με πατέρα τον Σαράντη Σαλέα και θείο του τον Βασίλη. Από μικρή ηλικία φάνηκε η αγάπη του και το ταλέντο του στη μουσική. Αρχικά, τα πρώτα του μουσικά βήματα στο πιάνο και στα keyboards τα έκανε με τον πατέρα του, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου από όπου και αποφοίτησε με Άριστα. Έλαβε τις βάσεις μιας σφαιρικής μουσικής παιδείας, καθώς έμαθε βυζαντινή μουσική, ενώ συμμετείχε και στη jazz band του σχολείου, παίζοντας πιάνο και γράφοντας δικά του μουσικά κομμάτια για τις παραστάσεις. Έπειτα, συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Σχολή Ν. Σμύρνης «Ορφέας» παίρνοντας πτυχίο πάνω στις ανώτερες θεωρητικές σπουδές στο τμήμα Αρμονίας, και πάλι με βαθμό Άριστα. Στο πιάνο είχε δάσκαλο τον Δημήτριο Γρηγορόπουλο. Από μικρή ηλικία συνεργάστηκε με Έλληνες λαϊκούς καλλιτέχνες σε μουσικά κέντρα ως μαέστρος και ενορχηστρωτής, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στο Ισραήλ και στη Γερμανία.

Ζάκης Αβιράν

Ο Ζάκης Αβιράν είναι γεννημένος στο Ισραήλ. Με προγόνους από την Καβάλα. Από μικρό τον μαγνήτισε η μουσική και ασχολήθηκε με το τραγούδι. Μεγάλωσε μέσα στο ρεύμα των θαυμαστών του ελληνικού τραγουδιού που καλά κρατεί στο Ισραήλ και μελέτησε όλους τους κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές. Παρόλο που η μητρική του γλώσσα είναι τα εβραϊκά τραγουδά με ιδιαίτερο πάθος και αίσθημα τα ελληνικά. Έχει δημιουργήσει ένα προσωπικό στυλ λαϊκού τενόρου με τροπικά περάσματα, αφού είναι γνώστης της ανατολικής μουσικής. Αυτή η ιδιαιτερότητά του τον βοήθησε και σε σύντομο διάστημα κατόρθωσε να είναι το ανερχόμενο αστέρι του Ισραήλ.

Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου στο Ισραήλ και στην Ελλάδα (Βασίλης Σαλέας, Βασίλης Δήμας, Offrir Cohen, Yaniv Ben – Masich).

Το τελευταίο διάστημα μαζί με τον Θοδωρή Καμπουρίδη, τον Εφραίμ Σαλέα και τον Σταμάτη Σαλέα δημιούργησαν το Κουαρτέτο Μanolia Show, που το παρουσιάζουν σε θέατρα και μουσικές σκηνές στο Τελ- Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και στη Χάϊφα με μεγάλη επιτυχία.

Νίκος Σαλέας

Ο Νίκος Σαλέας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Προέρχεται από μεγάλη μουσική οικογένεια και είναι γιός του διεθνούς φήμης σολίστ του κλαρίνου Βασίλη Σαλέα. Σε ηλικία 9 ετών, ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Εθνικό Ωδείο πάνω στο κλαρίνο, όργανο στο οποίο έχει παράδοση η οικογένεια Σαλέα. Από μικρή ηλικία ξεχώρισε ως δεξιοτέχνης του κλαρίνου με αποτέλεσμα να συμμετέχει δισκογραφικά με μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές της εποχής μας όπως και σε συναυλίες. Επίσης έχει συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ έθνικ μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ακόμη ασχολείται με τη σύνθεση και παραγωγή ηλεκτρονικής ορχηστρικής μουσικής. Παράλληλα με τις μουσικές του σπουδές ασχολήθηκε και με τη ζωγραφική και τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική πορτρέτων με μολύβι και κάρβουνο.



Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος