Agenda Music

Γιώργης Χριστοδούλου ... Attic à Paris

Boem Team

Ηχογραφημένη Εκπομπή

Ο τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου έχει εκφράσει πολλές φορές την αγάπη του για τον Αττίκ και το έργο του. Στη νέα του μουσική παράσταση Attic à Paris παρουσιάζει τη διετή έρευνά του πάνω σε αδισκογράφητα, χαμένα έργα του Αττίκ, από την περίοδο που ο Έλληνας δημιουργός μεγαλουργούσε ως συνθέτης στο Παρίσι, όπου σπούδαζε μουσική. 

Από εκείνες τις υπέροχες μελωδίες με τους γαλλικούς στίχους (βαλς, εύθυμα τραγούδια του καμπαρέ, τάνγκο, μελοποιημένη ποίηση), υπάρχουν σήμερα μόνο παρτιτούρες, παρότι μερικά από αυτά έγιναν μεγάλες επιτυχίες στην εποχή τους, χωρίς όμως να ηχογραφηθούν. Στο Attic à Paris παρουσιάζονται επίσης μικρά κομμάτια για σόλο πιάνο της ίδιας εποχής, αλλά και γνωστά αγαπημένα κομμάτια του συνθέτη στα ελληνικά.

​Με τον Γιώργη Χριστοδούλου παίζουν οι μουσικοί: Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο, ακορντεόν), Κώστας Σηφάκης (κοντραμπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα).

Σκηνικός χώρος-κουστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος.

Την Κυριακή 19/6 στον κήπο της Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.


Ο Γιώργης Χριστοδούλου μελέτησε τραγούδι και μουσική και είναι αριστούχος απόφοιτος δραματικής σχολής.

Πρωτοεμφανίστηκε στο πλάι της Αρλέτας και συνεργάτηκε με σπουδαίους έλληνες και ισπανόφωνους συνθέτες και ερμηνευτές όπως Νένα Βενετσάνου, Νίκος Ξυδάκης, Νότης Μαυρουδής, Αρλέτα, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ηρώ, Διονύσης Σαββόπουλος, Patricio Anabalon, Alberto Mate, Jordi Maranges κ.α.

Ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους σε μιούζικαλ συνεργαζόμενος με τους θιάσους Αλίκης Βουγιουκλάκη, Χαλκιά-Παρτσαλάκη, Ξένιας Καλογεροπούλου, Εθνικού θεάτρου, Δη.πε.θε Λάρισας, Δη.πε.θε Πάτρας κ.α.

Το 1998 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Γιαπωνέζικοι κήποι". Από τότε κυκλοφόρησε επτά άλμπουμ.

Από το 2003 γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Συνθέτει μουσική για παραστάσεις των ΛάκηΛαζόπουλου, Εθνικού θεάτρου, Θοδωρή Αθερίδη, ΔημήτρηΛιγνάδη, θέατρου Πολιτεία - Πάτρα, θέατρου Βεάκη κ.α.

Το 2011 κυκλοφορεί ο πρώτος ισπανόφωνος δίσκος του με τίτλο "Flaneur" ο οποίος αποσπά εξαιρετικές κριτικές στην Ισπανία και κερδίζει το κοινό. 

 Ακολουθεί το άλμπουμ "Barcelonauta" (2014) στα ισπανικά, γαλλικά και καταλανικά.

Περιοδεύει μέχρι το 2015 σε πολλές πόλεις της Ισπανίας, στη Μαγιόρκα και την Τενερίφη.

Το 2015 κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ με τίτλο "Καντάδα" με μελωδίες των Αττίκ, Γιαννίδη, Ραπίτη, Θεοφανίδη κ.α., μαζί με ένα καινούργιο τραγούδι με τίτλο "Καντάδα για τη γιαγιά μου".

Η "Καντάδα" αποσπά εξαιρετικές κριτικές και μέσα στο 2015 περιοδεύει στην Ελλάδα: Κάστρο Αντιπάρου, λιμάνι Πόρου, Σάμο, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Δράμα, Σέρρες, Κομοτηνή, Φλώρινα, Λάρισα, Πάτρα, Κοζάνη, Νάουσα, Κατερίνη, στην Πλάκα (Γιασεμί) και το βιβλιοπωλείο Ιανός, στον κατάμεστο κήπο του λαογραφικού μουσείου Μακεδονίας και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Οκτ.2015) και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος 2015), ενώ παρουσιάζεται για δύο sold out συναυλίες στο Λονδίνο.

Τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2015, παρουσιάζει τη μουσική παράσταση για παιδιά "Το φτερό του δράκου" (των Χρ. Παπαδόπουλου/Δημ. Μαρκατόπουλου) στο βιβλιοπωλείο Ιανός. 

Την Άνοιξη του '16 η Καντάδα ταξιδεύει για δύο μοναδικές μεγάλες συναυλίες στην Αίγυπτο, στην όπερα του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, θα παρουσιαστεί στη Βαρκελώνη ενώ συνεχίζει τα ταξίδια της σε Καρδίτσα, Λάρισα για δεύτερη φορά για να συνεχίσει σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος