Agenda Music

Φοίβος Οικονομίδης @ Γυάλινο Up Stage

Boem Team

Ο Φοίβος Οικονομίδης με την κιθάρα του θα παρουσιάσει παλιότερα και καινούρια δικά του τραγούδια, την Κυριακή στις 22 Απριλίου στο Γυάλινο Up Stage. Μαζί του θα είναι οι καταξιωμένοι τραγουδιστές Σοφία Μιχαηλίδη και Νίκος Ανδρουλάκης (φιλική συμμετοχή) σε τραγούδια πολύ γνωστών συνθετών. Θα παίξουν οι μουσικοί, Γιώργος Γουρζουλίδης (πιάνο), συντονιστής του προγράμματος, ο Θεόδουλος Παρασκευαΐδης (μπουζούκι) και ο Μάριος Παπούλιας (βιολί).

Ώρα έναρξης: 22:00

Τιμές

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Προπώληση εισιτηρίων : www.viva.gr, 11876, σε όλα τα καταστήματα Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, αθηνόραμα.gr, vivakiosk, Yoleni's

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

τηλ. 210 9315600


Ο Φοίβος Οικονομίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Υπήρξε ελεύθερος τραγουδιστής – τραγουδοποιός στην Αθήνα, στο Παρίσι και στο Άμστερνταμ. Το 1975 συμμετέχοντας στην νεανική «Ομάδα των Έξι» έκαναν την ταινία «Ο αγώνας» που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης την ίδια χρονιά από την Κριτική Επιτροπή και το κοινό.

Τα τραγούδια της ταινίας, όπως το «Πέραμα», έγραψε ο Φοίβος Οικονομίδης, που ακούστηκαν την ίδια χρονιά σε συναυλίες διαμαρτυρίας και πολιτικές εκδηλώσεις.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε σπουδές στο εξωτερικό. Σήμερα είναι διδάκτωρ Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Paris-1).

Ασχολήθηκε και συνεχίζει να ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία. Δούλεψε σε μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά ενώ συνεργάστηκε και με τον ξένο Τύπο.

Ταξίδεψε σε πολλές χώρες του κόσμου ως ερευνητής. Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία ιστορικής έρευνας αλλά και λογοτεχνίας. Συγκεκριμένα έχει γράψει τα βιβλία: «Οι Προστάτες - Η Αληθινή Ιστορία της Αντίστασης» (1984, 1985, 1986, 1991, 2008), «Η Ελλάδα Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους» (1990), «Ο Πόλεμος, η Διείσδυση και η Προπαγάνδα στις Ελληνο-αμερικανικές Σχέσεις» (1992, 2001), «Το Σύνδρομο του Οδυσσέα» (2000), «Ο Δεκέμβρης του '44 και η Διεθνής Σημασία του» (2005), «Ποτέ δεν θα Αυτοκτονήσω» (1987), «Σπύρος ο Θεός» (1994).

Τα τελευταία χρόνια ξαναγύρισε στην παλιά του αγάπη, το τραγούδι, που αναμφίβολα υπήρξε ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ζωής του. Ίσως το πιο αγαπημένο.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν «Ο ωραίος σου εαυτός» (Αυλός, 2005)

Η δεύτερη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος με τίτλο «Ο Ντεσπεράντο».


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος