Point Of View

Active Member @ Piraeus Academy - Review

Κωστής Γωγιός

Κάτι που οφείλουν να παραδεχθούν ακόμα κι αυτοί που δεν συμπαθούν τους Active Member ή έστω δεν συμφωνούν με τις επιλογές/συνεργασίες του B.D. Foxmoor είναι ότι είναι μεγάλη «μαγκιά» τους να τολμούν διήμερη συναυλία σε έναν μεγάλο χώρο, όπως το Piraeus Academy και να καταφέρνουν να τον γεμίζουν και τις δύο μέρες. Πολλοί πιτσιρικάδες, πολύ μεγαλύτεροι, διάφορες οικογένειες με παιδιά και πως να μην γίνουν όλα αυτά, όταν οι Active Member έγιναν 25 χρονών. 

Ο B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) πήρε τη θέση του στη σκηνή, έχοντας τον DJ/sampler στα αριστερά του και τον γιο του Ramon στα δεξιά του. Μετά τα πρώτα beats έκανε την εμφάνισή της η Sadahzinia (Γιολάντα Τσιαμπόκαλου) και ξεκίνησε το ταξίδι στην ιστορία του συγκροτήματος. Για δυόμιση ώρες ακούσαμε τραγούδια από σχεδόν όλη την ιστορία τους, από τα πρώτα τους τραγούδια, από τον τελευταίο δίσκο τους, το «Ζαλίκι» αλλά και ακυκλοφόρητα που θα περιλαμβάνονται στο δεύτερο μέρος του δίσκου, που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. «Άκου μάνα», «Μύθοι του Βάλτου», «Βάστα», «Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες», «Μίλα να χαρείς», «Τι άλλο φοβάσαι», «Μοίρασμα», «Λάθεψα», «Τώρα πια γνωρίζω», «Το σκιάχτρο», «Πάμε», «Φυσάει Κόντρα» και άλλα πολλά. 

Η σκηνή ήταν όμορφα διαμορφωμένη με 3 μεγάλες οθόνες, οι οποίες πριν από κάθε κομμάτι πρόβαλαν το όνομα του και την χρονιά που κυκλοφόρησε, το όνομα των Active Member, σηματάκι με τα γράμματα LB και άλλα, που πρόσθεταν στο τελικό οπτικό αποτέλεσμα. Από την μέση της συναυλίας και μετά είχαν διάφορα προβλήματα που ανάγκασαν τους υπεύθυνους να τις κρατήσουν κλειστές, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν μια έξυπνη και όμορφη προσθήκη. Ο B.D. Foxmoor μίλησε για την περίοδο που αποφάσισε να σταματήσουν οι Active Member και εγκωμίασε την «καπετάνισσα», όπως την αποκάλεσε, Sadahzinia γιατί «χωρίς αυτή δεν θα μασταν εδώ. Δεν ήθελε ποτέ να σταματήσουμε». «Τα ‘χωσε» στην κυβέρνηση και μίλησε για τη γνωριμία του από παλιά με τον Αλέξη Τσίπρα και για ένα περιστατικό «που έδειχνε από τότε τι ήταν» και ανέφερε ότι εκτός από το Ζαλίκι v2 που θα βγει τον Μάρτιο, έχει πολλά ακόμα «στα σκαριά». «Όσο γερνάω θα μ’ ακούτε συνέχεια. Θα ξυπνάτε και θα βλέπετε να έχει ανέβει καινούριο τραγούδι». 

Ακούστηκε πολλές φορές η ιαχή “Low bap” από το «διψασμένο» κοινό, που ακόμα και 6 ώρες να έπαιζαν πάλι θα ζητούσε κι άλλο. Το κοινό τραγούδησε αγαπημένους στίχους, αγκαλιάστηκε στο τελευταίο κομμάτι και κυρίως πέρασε καλά. Στο τελευταίο τραγούδι ανέβηκε και η μικρή κόρη του B.D. και της Sadahzinia και όλοι μαζί κοινό, κόσμος τραγούδησαν αγκαλιά το «Σκιάχτρο». Ένα διήμερο αφιέρωμα στους γεννήτορες του Low Bap στην Ελλάδα γεμάτο κόσμο, οικογένειες, χαμογελαστά πρόσωπα και με μια αίσθηση γιορτής.

Photos by Vicky Vakali

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος