Agenda Theater

2ος χρόνος «Μετά την Βάρκιζα»

Boem Team

Η παράσταση με τις 6 υποψηφιότητες στην 36η απονομή Κορφιάτικων Βραβείων 2016 – 2017 από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, 1) Συγγραφής Θεατρικού Έργου: Μυρώδης Αδαμίδης, 2) Πρώτου Γυναικείου: Θεοδώρα Σιάρκου, 3) Δευτέρου Γυναικείου: Τσαμπίκα Φεσάκη, 4) Δευτέρου Αντρικού: Μάνος Κωστής, 5) Μουσικής: Τάσος Σωτηράκης, & 6) Παραγωγής: θέατρο ¨ΣΥΝ ΚΑΤΙ¨ - Σοφία Αδαμίδου & Κωστή Σαββιδάκη, επιστρέφει για 2η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30 τηλέφωνα κρατήσεων & πληροφορίες : 210 3428650 & 6978603947

βοηθοί σκηνοθέτη: Κωστής Σαββιδάκης - Άννυ Ζερβού

μουσική: Τάσος Σωτηράκης 

φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

φωτογραφίες: Κλεοπάτρα Σάρλη

επιμέλεια κοστουμιών – σκηνικών: Ευθύμης Τζώρας

παίζουν: 

Θεοδώρα Σιάρκου

Τσαμπίκα Φεσάκη

Ειρήνη Πολυδώρου 

Μάνος Κωστής

Σάββας Πογιατζής

Κωστής Σαββιδάκης 

οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής: «Λόγων Έργα» - θέατρο «ΣΥΝ ΚΑΤΙ» σύνολο τέχνης Σοφία Αδαμίδου - Κωστής Σαββιδάκης - Άννυ Ζερβού 

είδος: κοινωνικό-πολιτικό δράμα

διάρκεια: 100΄ λεπτά 

διάλειμμα: όχι 

τιμή: 14 ευρώ και 10 ευρώ το μειωμένο

Λίγα λόγια για το έργο 

Λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα ο εμφύλιος πόλεμος, μια μάνα-χήρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δυο γιών της. Προσπαθεί να συμφιλιώσει τα παιδιά της, τους συστήνει ουδετερότητα, παροτρύνει τον μεγάλο γιό να υπογράψει Δήλωση για να μην τον κυνηγούν, παρακαλεί τον μικρό να δεχθεί τις διαφορετικές ιδέες του αδελφού του, ενώ συμβουλεύει τη μικρή της κόρη να μην ανακατεύεται. Όμως, τα γεγονότα σύντομα μετατρέπουν την ελπίδα σε εφιάλτη, την αγάπη σε φόβο και τον φόβο σε συμφορά. Με ρεαλιστική, λιτή γραφή ο συγγραφέας αντλώντας υλικό από μια πραγματική ιστορία - μία από τις πολλές συγκλονιστικές καταστάσεις που βίωσε ο λαός μας - πλάθει ένα συγκινητικό, ανθρώπινο και ταυτόχρονα πολιτικό δράμα. Μία από τις πολλές συγκινητικές αληθινές ιστορίες του εμφυλίου πολέμου, που μπορεί σήμερα κάποιος να διηγηθεί στα παιδιά ή στα εγγόνια του. Μια ιστορία από αυτές που διεκδικούν τον δικό τους χώρο, προσφέροντας ως αντίδωρο το αμυδρό φως της ελπίδας, μια ιστορία από αυτές που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στο «σώμα» της κοινωνικής και ιστορικής «μνήμης». Μια ιστορία που φωτίζει την αγωνία του ανθρώπου και όλες τις μεγάλες οδύνες του. Οι ήρωές του σε ένα διαρκή αγώνα ζωής και θανάτου, με την ελπίδα να πεθαίνει και να ανασταίνεται. 

Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται σε πραγματική ιστορία και ιστορικά ντοκουμέντα. 

Λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα ο εμφύλιος πόλεμος, μια μάνα - χήρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δύο γιων της. Προσπαθεί να συμφιλιώσει τα παιδιά της, τους συστήνει ουδετερότητα, παροτρύνει τον μεγάλο γιο να υπογράψει Δήλωση για να μην τον κυνηγούν, παρακαλεί τον μικρό να δεχτεί τις διαφορετικές ιδέες του αδελφού του, ενώ συμβουλεύει τη μικρή της κόρη να μην ανακατεύεται. Ομως, τα γεγονότα σύντομα μετατρέπουν την ελπίδα σε εφιάλτη, την αγάπη σε φόβο και το φόβο σε συμφορά. Μια ιστορία που φωτίζει την αγωνία του ανθρώπου και όλες τις μεγάλες οδύνες του. Οι ήρωές του σε ένα διαρκή αγώνα ζωής και θανάτου, με την ελπίδα να πεθαίνει και να ανασταίνεται.

κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 9.30΄μμ

στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ 

Αλκμήνης 8, Γκάζι,

τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3428650 & 6978603947


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος